29 Dub

Handbikery a tandemy čekají o víkendu závody Českého poháru

První májový den je tradičně vyhrazen slavnému cyklistickému závodu – Memoriálu Evžena Cihláře. A tradicí už také je, že zde startují všechny kategorie, které na kole závodí, od malých dětí, které zatím jen těžko ovládají své kolo, až po 80-leté veterány.

A je samozřejmostí, že v rámci těchto závodů budeme sledovat jak závod nejlepších handbikerů, který se pojede jako v pořadí druhý závod Českého poháru, tak i první závod Českého poháru tandemů.
Závod tandemů je zajímavý tím, že se jedná o historicky vůbec první závod Českého poháru tandemů, který se u nás jede. Pořadatelem celého seriálu závodů tandemů pro rok 2009 je SK Handicapovaných cyklistů Praha.
A máme pro vás zajímavost – v exhibiční jízdě se představí tandem, jehož posádka je opravdu výjimečná. Závod totiž společně pojedou slavný herec, Pavel Nový a slavný cyklista, Miloslav Kvasnička.
V dalších závodech pak uvidíme naši kompletní reprezentační špičku – závodit bude paralympijský medailista Tomáš Kvasnička i druhý muž pořadí Evropského poháru roku 2008, Radim Pavlík.
Pro diváky jistě bude velmi zajímavé i to, že v závodě profesionálů se po dlouhé nemoci a úrazu představí jeden z nejlepších cyklistů světa – Jiří Ježek.
Jirka má od trenéra Zapletala důrazně nařízeno jet pomalu, tak bude zajímavé sledovat, jak se mistr světa a paralympijský vítěz s tímto neobvyklým příkazem vyrovná.

V sobotu bude Český pohár handbike pokračovat závody v Lounech. V neděli pak má pokračování Český pohár tandemů dvojzávodem v Plzni, kde se pojede časovka a silniční závod.

Přijďte povzbudit naše handbikery, cyklisty i tandemy – POJEĎTE S NÁMI!