26 Kvě

Plavci na SP v Manchesteru také bodovali

Plavecká část letošního (již pátého) ročníku zvacího Paralympijského poháru, spojeného s mezinárodním mistrovstvím Velké Británie proběhla v Manchestru ve dnech 25. – 26.5.2009.

V celkovém výčtu zemí zúčastněných na mezinárodním mistrovství a plaveckém poháru (25) byly kromě domácích plavců zastoupeny jak tradiční plavecké mocnosti (USA, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Brazílie, Francie, Německo), či novodobé mocnosti (Rusko, Ukrajina, Čína) a tucet dalších z Evropy i vzdáleného zámoří. CATHS na pozvání pořadatele reprezentovali Honza Povýšil a Filip Coufal (kterému gratulujeme k čerstvě a úspěšně složené maturitě). Oba měli nabitý program – ve dvou dnech dohromady 13 startů. Závodilo se ve sdružených skupinách všech postižení, výsledné pořadí se z časů vypočítalo podle britského bodovacího systému. Naši plavci ve výborné konkurenci dosáhli na stupně vítězů : Honza Povýšil 4 x druhé místo (100m volný způsob, 150m polohový závod, 200m volný způsob, 50m prsa) 1 x třetí místo (50m znak), Filip Coufal vzhledem k tréninkové absenci v posledních měsících (příprava k maturitě a zkouškám na vysokou školu) zaplaval to na co měl a skončil uprostřed startovního pole.

Ve čtvrtek ráno plavecký tým startuje směr Berlín na kvalitně obsazený mítink, po kterém bude jasná nominace na říjnové ME na Islandu.

vedoucí výpravy Jarda Křeček
foto – Honza Povýšil, Jarda Křeček

Klid před bouří…..

Za koho to Honza vlastně soutěží….

závodní bazén

Poutače PWC v ulicích…

vedoucí výpravy

Filip před startem

medailista

výprava ČATHS