3 Čvn

International German Swimming Championschips 2009 Berlin, 28. – 31.5.

Již 23. ročník tardičního, výborně obsazeného, plaveckého mítinku měl
český reprezentační tým určen jako nominační závod pro účast na říjnovém ME
na Islandu. Naši plavci nezklamali a dosáhli více vynikajících výsledků.

Zkušení medailisté z PH v Pekingu, Běla Hlaváčková a Jan Povýšil zaplavali na úrovni svých nejlepších osobních výkonů. Po Pekingu měli oba “ plaveckou dovolenou“ , o to více potěšila jejich výkonnost a dosažené časy v disciplinách, kterým se pravidelně nevěnují.
Jan Povýšil byl i po kvalitních výkonech v sobotu stažen ze závodů z důvodu chřipkového onemocnění, které ho trápí již od závodů v Manchestru.
Mladí plavci překvapili. Arnošt Petráček zaplaval na neparalympijské disciplině 50m motýlek (v této disciplině je vicemistrem světa z roku 2006) evropský rekord, což ho řadí mezi říjnové favority v této disciplině – pokud pořadatelé tuto trať do programu zařadí.
Kateřina Komárková zaplavala ve své parádní disciplině 100m prsa svůj druhý nejlepší čas a setřásla tak dojem nepovedeného startu z Pekingu. V ostatních disciplinách zaplavala osobní nejlepší výkony a navíc se s ní stala naše nejlepší česká „polohovkářka“ ve třídě S9. Do této třídy zařadili mezinárodní klasifikátoři i naši novou akvizici, Kateřinu Kuldovou, která při svém prvním mezinárodním startu předvedla parádní výkony ve všech disciplinách, které plavala.
V samotné třídě S9 máme v současnosti tři plavkyně. Vedle již uvedených dále zkušenou Terezu Diepoldovou, které se start v Berlíně příliš nepovedl. Potýkala se s astmatickými potížemi. Po účasti v Pekingu začala úspěšně studovat vysokou školu v Olomouci, změnila trenéra a tak je třeba na její výsledky teprve počkat.
Naši účast v Berlíně hodnotil realizační tým – Jarda Křeček a Blanka Kalendová velice kladně. V týmu vládne výborná nálada a všichni se těší na sezónu ve které chceme potvrdit úspěchy z Pekingu.

trenérka – Věnseková Andrea
foto – Povýšil Jan

Arnošt po evropském rekordu

závodní bazén

zklamaná Terezka.

naše Kačenky

Běla Hlaváčková

Kateřina Komárková

Kateřina Kuldová