17 Zář

Plavci otevírají svojí závodní sezónu

Reprezentační tým plavců se po úspěšné paralympijské sezóně 2008 připravuje na neméně náročnou sezónu 2009. Plavci absolvovali na jaře soustředění v Nymburku, v květnu důležité nominační závody v Berlíně a v letě tradiční soustředění v Strakonicích, které bylo spojeno s plaveckým kempem pro mladé nadějné sportovce.

Závodní sezónu reprezentační tým zahajuje účastí na mezinárodním závodu Slovakia Cup v Bratislavě, ze kterého se přesune na soustředění do Numburka. V Nymburku bude probíhat závěrečná příprava před ME 2009 (15. – 25.10.) na Islandu. Na základě svých výsledků v minulém roce a výsledků z Berlína byli do Rekjavíku nominováni :

Běla Hlaváčková – paralympijská vítězka z PH Peking, nejlepší paralympijská sportovkyně ČR roku 2008
Kateřina Komárková – účastník PH 2008 Peking
Tereza Diepoldová – účastník PH 2004 Athény, PH 2008 Peking
Povýšil Jan – paralympijský medailista z PH 2008 Peking
Petráček Arnošt – finalista PH 2008 Peking

Finalista PH 2008 Peking Filip Coufal má oddechovou sezónu, ve které doléčil své zranění, úspěšně dodělal střední školu a byl přijat na právnickou fakultu v Brně.
Adéla Kolínská dala v této sezóně přednost „ volné vodě „ a zdárně plave v českých řekách a rybnících.

Mistrovstvím Evropy pro plavce sezóna nekončí. Na přelomu listopadu a prosince se zúčastní Mistrovství světa, které probíhá premiérově na 25m bazénu (krátký bazén dle plavců na rozdíl od tradičního 50m bazénu) v brazilském Rio de Janeiru.

Věnseková Andrea