6 Říj

31st Slovakia Cup 18. – 20.9.2009, Bratislava

Reprezentační tým plavců absolvoval poslední prověrku před říjnovým ME ( 18. – 24.10.2009, Reykjavík, Island) v Bratislavě.

Slovakia Cup je tradiční mítink na kterém jsme dlouholetými účastníky, nejenom proto, že plavecký tým má slovenskou trenérku, ale hlavně proto, že závody jsou dostupné vzdáleností, finančními možnosti a jsou vynikající příležitostí zaplavat si a závodit s mezinárodní konkurencí.
Tento rok plavci startovali z plného tréninku před závěrečnou přípravou ve sportovním centru CSTV Nymburk, kam se přesouvali přímo ze závodů. V týmu byli mimo nominovaných na ME – Hlaváčková Běla, Povýšil Jan, Petráček Arnošt, Diepoldová Tereza, Komárková Kateřina, také dva nadějní junioři – Kuldová Kateřina, a Šarman Jan.

Výsledky plavců odpovídaly fázi přípravy a potvrdily nominaci.
Nejlepší bodově ohodnocený výsledek ze všech účastníků zaplavala Běla Hlaváčková v disciplině 50m prsa – překonala světový rekord Singapurky Theresy Goh, nejlepší bodově ohodnocený výsledek mezi muži zaplaval Arnošt Petráček v disciplině 50m motýl, což je jeho parádní disciplina, ve které drží evropský rekord (zaplavaný na mezinárodních závodech IDM v Berlíně 2009).
Všichni plavci si zaplavali osobní nejlepší výkony ve více disciplinách – Jan Povýšil na krátkých sprintech, potěšilo hlavně zlepšení v disciplině 50m znak, kde zdolal i svého týmového kolegu Arnošta Petráčka, Kateřina Komárková i Tereza Diepoldová zapracovaly na svých doplňkových disciplinách, což dáva předpoklad pro zlepšení na jejich hlavních disciplinách. Kateřina Kuldová a Jan Šarman sbírají zkušenosti do dalších sezón, kdy by měli doplnit reprezentační tým.

Plavecký tým stráví po závodech 10 náročných dní v Nymburku, poslední dny přípravy absolvují v domácích oddílech a 16.10. zamíří směr Reykjavík (k týmu se připojí postrádaný fyzioterapeut Martin Ždáňský, který mimo svých pracovních povinností ve Vídni absolvoval dávno odkládanou operaci).

Věnseková Andrea

Foto: Jan Povýšil

Tereza Diepoldová

Běla Hlaváčková

Kateřina Kuldová a Tereza Diepoldová

Kateřina Komárková

Kateřina Kuldová

Prsařský záběr Kačky Komárkové

Jan Šarman

Trenérka Blanka Kalendová