30 Lis

Kalendář reprezentačního týmu cyklistiky a handbike pro rok 2010

Reprezentační tým cyklistiky a handbike už zná svůj program na rok 2010. A bude to rok opravdu náročný, jehož vrcholem bude poslední spojené dráhové a silniční mistrovství světa v Kolumbii.
Novinkou je zavedení silničních závodů Světového poháru. Cyklisté je v roce 2010 absolvují ve Francii, Španělsku a v Kanadě.

Nás pak těší, že i Česká republika má v kalendáři UCI své zastoupení. Je to díky aktivitě SK Handicapovaných cyklistů Praha. Tento nejmladší klub ve struktuře handicapovaných sportů totiž bude, mimo jiné, pořadatelem Otevřeného mistrovství ČR handicapovaných cyklistů v Drevníkách a následně pak dokonce i Evropského poháru v Praze. Obě akce jsou zařazeny do nejvyšší kategorie UCI – P1.
Reprezentační trenér Viktor Zapletal: „Bude to velmi náročný rok, jak po stránce fyzické, tak psychické a v neposlední řadě i ekonomické. Předpokládám, že absolvujeme všechny závody nejvyšší kategorie P1 a samozřejmě Světové poháry. Naším cílem bude získat co nejvíce bodů do rankingu UCI, které budou velmi důležité pro stanovení nominační kvóty pro paralympiádu v Londýně. Těšíme se na ten rok… :-)“

Kalendář ke stažení zde


ilustrační foto