6 Pro

8. a 9. den MS – další dvě zlata Běly Hlaváčkové

8. den

V dopoledních rozplavbách zaplaval Arnošt šestý postupový čas, v klidu se kvalifikoval do finále. To se bohužel nepodařilo Kačence, která sice zaplavala své osobní maximum v obou disciplinách, ale skončila mimo dalšího startu ve finále. V pořadí států jsme po včerejšku na krásném desátém místě.
Finálový blok otevřel Arnošt šestým místem v disciplině 100m volný způsob. Už mu to moc nejelo, je znát únava, brzké vstávaní a teplo.
To dnes odpoledne stálo opravdu zato. Teploměr před areálem ukazoval krásných 40°C…na bazénu bylo asi ještě víc.
Po pár finále se ovšem zatáhlo a Běla stihla odplavat svoji finálovou disciplinu jen tak-tak. Soupeřka z Taipei startovala nezvykle z bloku skokem a její obrátky byly famózní. To ovšem Bělu nerozhodilo a bezpečně vyhrála v kvalitním čase, který je světovým rekordem na krátkém bazénu.
Na oslavu vítězství začala prý typická tropická bouřka. Závody byly přerušeny na víc než hodinu, rozhodčí uprchli ze svých stanovišť, létaly slunečníky a voda se lila proudem.
Běla v bezpečí pod střechou a trenérka v bezpečí ve VIP u šampaňského vydržely a vyslechli jsme po třetí hymnu.

Výlet jsme nestihli, bouřka povolila, ale déšť zůstal, takže jsme v klidu povečeřeli a šli spát. Zítra dopoledne máme volno, zkusíme odložený výlet na molo.
V odpoledním finále startuje Arnošt ve své poslední disciplině 50m volný způsob a Běla završí své úspěšné představení tady ve stejné disciplině.

9.den

Celou noc pršelo, ale my jsme se po snídani nenechali znechutit pokračujícím deštěm a na to molo šli…v dešti…. V půlce (vzdálenost mola je cca 500m od hotelu) nám došly síly, není čas na hrdinství, tak jsme zasedli v pouliční putyce a dali si kokosové mléko… V putyce seděli v tom čase jenom místní se zjevnou kocovinou, ale co už…. Na molo jsme došli, udělali pár fotek, zhlédli parádní vlny a po pláži v písku se vrátili do hotelu na oběd.
Odpolední program začal s hodinovým zpožděním kvůli pořád silnému dešti. Předcházela mu porada trenérů, kde bylo odhlasováno, že se kvůli počasí zruší vyhlašování vítězů, medaile byly na vyzvednutí v schránkách států v informačním domečku.
V podstatě, dle výkonu Běly, nám tu medaili mohli donést do hotelu. Ve sprintu volným způsobem nenechala nikoho na pochybách, kdo že je jedním z nejúspěšnějších závodníků tohoto mistrovství.
U domečku jsem jí tu medaili pověsila na krk já a zazpívala svoji hymnu (slovenskou)…byla jsem hrubě umlčena celým týmem…. Vážnost trenéra dostává trhliny….
Arnošt zvládl svůj sprint bravurně a doplaval ve vynikajícím čase na šestém místě. Kvůli dešti jsem se ani nedostala na vítěznou skleničku šampaňského, ale zase jsem byla obdarována pořadatelskou pláštěnkou.
Přes závody dokonce vypadl proud a celý bazén se ponořil na chvilku do úplné tmy, což uvítali místní školáci, kteří dělají svým povzbuzováním fantastickou kulisu – nešťastný je z nich akorát hlasatel, který je nemůže před startovním povelem uklidnit.
Zítra dokončí naši účast v závodech Kačenka v disciplině 100m volný způsob, odpoledne je závěrečný ceremoniál a pak se chystáme pravděpodobně se slovenským týmem na večeři do typické brazilské restaurace. Doufáme, že vykoukne sluníčko, dnes jsme vytáhli i mikiny, teplota klesla proti včerejším 40° C na „ studených 17°C „ ( tolik ukazoval teploměr, když jsme se v osm hodin večer vraceli do hotelu).

Je tady krásně, moc se nám tu líbí, ale těšíme se domůůůůů……