9 Pro

Fenomenální cyklista Jiří Ježek oznámil útok na další světový rekord – v hodinovce

Jiří Ježek, prostřednictvím svého trenéra Viktora Zapletala, na tiskové konferenci, za velkého zájmu médií, oznámil útok na světový rekord v hodinovce.

Pokus se uskuteční 5.2. 2010 v Praze v Motole v rámci slavnostního cyklistického večera, kde bude mimo jiné i představený projekt závodu Praha – Karlovy Vary – Praha, zařazený do nejvyšší kategorie UCI, v rámci kterého se uskuteční i Evropský pohár handicapovaných cyklistů, rovněž zařazený do nejvyšší kategorie UCI.

„Pokus o světový rekord v hodinovce je jednou z nejnáročnějších cyklistických disciplín, jde o mimořádný sportovní výkon té nejvyšší prestiže. Hodinovku nelze absolvovat na odpovídající úrovni bez dlouhodobého, specializovaného tréninku a výjimečných osobních předpokladů. Dost dlouho trvalo, než Jirka tuto nevyřčenou výzvu přijal. Jde opravdu o extrémní záležitost. Ostatně zkuste si to sami, rozjeďte své kolo na rychlost 45 – 47 km v hodině a hodinu v této rychlosti setrvejte…“ okomentoval na tiskové konferenci záležitost trenér Viktor Zapletal.

O dalších podrobnostech vás budeme informovat ve velkém rozhovoru s Jiřím Ježkem!