17 Pro

Pojeď s námi – Vánoční cyklokros ve Stromovce již tuto sobotu

Nebudete litovat, cyklokros se totiž vrací do našeho hlavního města po dlouhých 12 letech a to zcela bez kompromisů. V sobotu 19.12. od 10 hodin se totiž na atraktivní trati v nádherném prostředí Královské Stromovky postupně představí všechny kategorie cyklistů, od nejmenších dětí až po špičkové profesionály.

V závodě hobby také uvidíte celou řadu handicapovaných cyklistů. Představí se například reprezentanti Tomáš Kvasnička a Radim Pavlík, účast dále přislíbil specialista na maratony a horská kola, dlouhodobý reprezentant Petr Kocman nebo naopak nový objev cyklistické reprezentace tělesně a zrakově handicapovaných, Mirek Dongres.

Chybět nebude ani pilot reprezentačního tandemu Jirka Chyba, který mimochodem vévodí celkovému pořadí Českého poháru v cyklokrosu v kategorii Masters.

A aby reprezentační tým byl kompletní, uvidí diváci na startu i hlavního mechanika „nároďáku“ a zároveň legendu českého cyklokrosu, vicemistra světa Mílu Kvasničku či reprezentačního trenéra Viktora Zapletala.

A pokud se přijdete podívat na závod profesionálů, představí se vám kompletní česká cyklokrosová a biková špička i s vítězem posledních dvou závodů Českého poháru v cyklokrosu, juniorským mistrem světa a Evropy a aktuálně 9 mužem světa, bikerem, Járou Kulhavým či cyklokrosový mistr světa a vítěz závodu Světového poháru Zdeněk Mlynář.

Závodit můžete i na horském kole. A pokud snad závodit nechcete, přijďte se alespoň projít, dát si svařák, zafandit a nečerpat energii do vánoční Stromovky!

propozice zde