3 Bře

Mistrovství světa v cyklistice opět změnilo pořadatele

Minulý týden „prosákla“ z UCI zpráva, že organizátor MS v cyklistice v Kolumbii odřekl pořadatelství…

Čímž se zopakoval příběh MS z loňského roku, kdy pořadatelství odřeklo Španělsko. Nakonec se konalo MS v silniční cyklistice v italském Bogognu a dráhová část MS o dva měsíce později v anglickém Manchesteru. Nyní je již zřejmé, že v podobném scénaři se odehraje MS i v letošním roce.
Včera zveřejnilo UCI oficiální tiskovou zprávu ohledně pořadatelství MS 2010.
Silniční část se bude konat od 17. do 22.srpna v Baie-Comeau, v provincii Quebec v Kanadě. Současně s přesunem soutěží mistrovství světa, bude přesunut i termín finále světového poháru UCI. Finále SP, které se mělo konat v Baie-Comeau od 2. do 4. července, se uskuteční od 13. do 15. srpna také v Kanadě, v Sept-Îles. Pořadatel těchto dvou událostí je stejný (Paramanic International).
MS v dráhové cyklistice se uskuteční v listopadu nebo v prosinci. UCI již několik potenciálních organizátorů kontaktovalo a o pořadateli bude brzy rozhodnuto.

Mistrovství světa v cyklistice handicapovaných letos přivítá přibližně 325 sportovců z více než 40 zemí. Soutěže roku 2010 se započítávají do kvalifikace na paralympijské hry 2012 v Londýně.