16 Bře

Češi po úžasném výkonu porazili Koreu 4 – 2.

Češi zahájili zápas s Koreou ve velkém stylu a již ve 3.minutě zásluhou Zdeňka Krupičky vedli 1 – 0. Během 13.a 14. minuty byli vyloučeni dva korejští hráči a náš tým měl možnost hrát přesilovou hru 5 na 3. Toho využil 49 s před koncem 1.třetiny Tomáš Kvoch a zvýšil náskok Čechů na 2 – 0.

Druhá třetina začala opět velkým tlakem českého týmu. Do několika šancí se dostávali Jiří Berger, Zdeněk Krupička a Michal Geier. Ve 21.minutě po krásné přihrávce Michala Geiera zpoza branky vstřelil další gól Pavel Kubeš. Vedli jsme 3 – 0. Ve 23.minutě byl vyloučen Erik Fojtík, Češi se však ubránili. Ve 27.minutě se podařilo Fojtíkovi vypíchnout soupeřovu přihrávku a po úspěšně zakončeném nájezdu na korejskou branku zvýšil náskok na 4 – 0.

Ve 40 minutě dostali šanci Korejci zahrát si přesilovku 5 na 3. Ta se jim nepodařila využít, ovšem následující přesilovka pět na čtyři již byla pro Korejce úspěšná a tak ve 42. minutě snížili náskok na 4 – 1. V úplném závěru zápasu Korea ještě vstřelila druhou branku a tak konečný výsledek je 4 – 2 pro český tým.

Tak se náš tým dočkal zaslouženého vítězství, protože celý zápas měl nad soupeřem převahu. Češi skončili ve skupině na třetím místě a budou čekat, s kým si zahrají kvalifikaci o závěrečný zápas o umístění.