25 Čvn

Mezinárodní mistrovství Německa 17. – 20.6.2010, Berlín

– úspěšné vystoupení české plavecké reprezentace
– světový rekord Arnošta Petráčka
– osobní rekordy všech plavců

Minulý víkend se plavecká reprezentace zúčastnila tradičního mítinku v Berlíně. Berlín bude příští rok pořádat Mistrovství Evropy a pořadatelům se povedlo uspořádat velký a kvalitní závod, za účasti výše jak 600 plavců ze 134 zemí. Závody byly jednou z posledních možností se kvalifikovat na srpnové Mistrovství světa v Holandsku.
Ve skvělé formě se představili všichni naši plavci. Arnošt Petráček korunoval svoje výkony nedělním světovým rekordem v disciplině 50m motýlek.
Naše „Kačenky“ Komárková a Kuldová si o nominaci řekly osobními nejlepšími výkony ve svých plavaných disciplinách.
Jan Povýšil překvapivě zaplaval osobní rekord v disciplině 150m polohový závod – Honza je po léčení žloutenky a jeho příprava se pomalu rozbíhá, první prověrka jeho zdraví a síly dopadla nad očekávání.
V týmu se objevila nová tvář – Lukáš Polčák, zúčastnil se mezinárodní klasifikace, která je první podmínkou pro jeho další plaveckou kariéru. Lukáš nezklamal a i když finálová účast je pro něj zatím vzdálena, zvládnul nástrahy svého prvního mezinárodního závodu velmi dobře.
Na závodech chyběla paralympijská vítězka Běla Hlaváčková, ta se představí tento víkend na Czech Open v Českých Budějicích a potvrdí svoji nominaci – svými výkony na ME 2009 Island a MS 2009 Brazílie se již na ME Holandsko kvalifikovala.
Chyběl též další z adeptů pro nominaci Filip Coufal – náročné studium práv – bude mít příležitost také v Českých Budějovicích.
Na start v Holandsku se připravuje i Adéla Kolínska – ta v disciplině 5km na volné vodě, proto mezi startujícími v Berlíně nebyla, brázdí vody českých řek a rybníků.