15 Čvc

Vrátná na Slovensku bude dějištěm dalšího podniku Evropského poháru cyklistů

Po dvoutýdenní přestávce, vyplněné národními šampionáty, cyklisté znovu cestují za závody Evropského poháru. O víkendu evropskou cyklistickou špičku přivítá tradiční hostitel – slovenská Vrátná.

Český tým však bude značně oslaben, na Slovensko nepojede náš nejlepší cyklista Jiří Ježek, který má v plánu závody v souladu s kalendářem svého rumunsko – italského týmu, kde působí, Aleš Wasserbauer, který onemocněl a bohužel ani tandem Jiří Chyba – Marek Moflar.
Naše tandemisty v minulém týdnu, při dráhovém tréninku, postihla smůla vrchovatá. V rychlosti přes 65 km/hod jim praskla přední galuska a následoval okamžitý, nekontrolovatelný a hrozivě vypadající pád, do kterého se ještě přimotal i v závěsu jedoucí Tomáš Kvasnička.
Výsledkem jsou pohmožděniny a spáleniny velkého rozsahu všech tří jezdců a bohužel i nepříjemná zlomenina v oblasti kyčelního kloubu u Jirky Chyby.
Prognóza je velmi špatná, jako průměrná doba léčby tohoto úrazu se uvádí 5 – 6 týdnů, bez následné rehabilitace.
Nicméně, naše reprezentanty nyní mají v každodenní péči lékaři reprezentačního týmu, prof.Dr. Jan Štulík, Csc a Dr. Jan Kryl, kteří se pokusí o medicínský zázrak – zotavit naši posádku natolik, aby se mohla kvalitně připravit na mistrovství světa. Držíme palce…