9 Srp

V sobotu 14.8. se v Liberci uskuteční první mistrovství ČR horských kol pro handicapované cyklisty

Sportovní areál Vesec u Liberce, kde se pořádalo mistrovství světa v klasickém lyžování, bude v sobotu 14.8. dějištěm dalšího cyklistického podniku pro nejširší veřejnost, závodu Kolo pro život, který je zároveň i prvním oficiálním mistrovstvím České republiky horských kol pro cyklisty s handicapem.

Závod odstartuje ve 12:00 hodin, veškeré informace o závodě najdete v propozicích ZDE.

Na místě závodu najdete stánek týmu Černí koně, jehož členové, zkušení bikeři, vám pomohou s jakýmkoliv problémem.
Přihlášky posílejte do pátku 13.8.2010 na caths@caths.cz nebo přímo na místě kontaktujte v již zmíněném stánku Černých koní Tomáše Poucha, který Vám s přihlášením pomůže.

Horská para–cyklistika v organizované podobě vznikla v České republice především díky úsilí týmu Černých koní, vedených nadšeným bikerem Tomášem Pouchem. Horská kola mají i své specialisty, např. bývalého cyklistického reprezentanta Petra Kocmana, který je velkým favoritem závodu a adeptem na mistrovský trikot.
Ovšem zdatnými soupeři mu jistě budou i další favorité závodu – Radek Dutý, Mirek Dongres, či pátý muž silničního mistrovství světa, vynikající Jiří Kalousek, který ovládá bike stejně bravurně, jako své silniční kolo.

Na celým seriálem ČP horských kol převzal patronát svěřenec trenéra Viktora Zapletala, úřadující mistr Evropy a třetí muž aktuálních světových tabulek UCI, biker Jaroslav Kulhavý.

Není důležité vyhrát, důležité bude, abyste přijeli a zasportovali si. Závod je koncipován pro nejširší veřejnost, tratě nejsou technicky příliš náročné, zvládnout by je měli všichni, takže neseďte doma, tam nic nezažijete – přijďte si zajezdit na bike, otestujte své vlastní síly!