10 Srp

7. kolo Českého Poháru Handbike – 7.8.2010 – Nové Město nad Metují

Start proběhl v 11 hodin. Třicet minut před startem zchladil nažhavené závodníky srpnový deštík a celý závod se jel za zamračeného počasí.
Start se překvapivě podařil Dušanovi Petřvalskému, který roztrhal závodní pole hned při prvních 400 m. Na rychlý start dovedl zareagovat pouze Peter Šelinga a Stanislav Bíza. Tito tři závodníci si během prvních tří kol společně vypracovali dostatečný náskok. Ve čtvrtém kole se odtrhl Stanislav Bíza a Petr Šelinga, kteří spolupracovali až do předposledního 12. kola, kdy se Standa rozhodl zvýšit náskok při stoupání před stadionem. To se mu podařilo a dojel na prvním místě s časem 33:12 a ujel 13 kol.
Vytvořil si tak náskok 48 sekund před druhým Peterem Šelingou 34:00. Na třetím místě dojel Zbyněk Švehla 34:33.
Čtvrtý dojel Miroslav Šulc 35:35. Na pátém místě dojel smolař Dušan Petřvalský s defektem zadního kola, se kterým jel tři kola před cílem. Šestý skončil Radek Fabián s časem 33:42 a 12-ti koly. Na sedmém místě skončil největší smolař dnešního závodu, Tomáš Mošnička, který v prvním kole po výjezdu ze stadionu nevybral první zatáčku, skončil v obrubníku, rozbil přední kolo handbiku a závod pro něj skončil. To byla nejrychlejší kategorie MH3.

V kategorii MH2 dojel jako první Honza Tománek 34:34 s 12-ti koly. Druhý Václav Antal 34:40. Na třetím místě skončil Petr Hrabica 33:18. Dále pak Radim Liška a Jaroslav Jadlovský, který měl defekt předního kola, nicméně bojovně závod dokončil.

V kategorii MH1 vyhrál Pavel Foltýn (TERMIK) 35:51 s 10-ti koly. Na druhé místě skončil Luděk Benada 36:13 s 9-ti koly. Třetí skončil Petr Boháček 34:21 se 7-mi koly. Na čtvrtém bramborovém místě skončil Ivan Dvořák a pátý Jirka Kuchta.

V kategorii žen WH skončila jako první jediná zástupkyně ženské kategorie Anička Oroszová s časem 34:47 a 11-ti koly.

Dovolte, abychom Vás všechny pozvali na 8. kolo ČP, které se bude konat v Brně na BVV, kde bude čekat na závodníky půlmaratón.

Tým handbikerů

výsledky 7. kola
průběžné pořadí ČPH

fotogalerie zde