12 Srp

České lukostřelkyně přivezou z Vichy bronz!

Díky včerejšímu druhému místu po kvalifikacích postupovalo české družstvo ve složení Černá, Kuncová, Sidková přímo do semifinále, kde se střetlo s družstvem Italek. Postup do souboje o zlato našim ženám utekl o 3 body. V boji o třetí místo pak náš tým s přehledem a velkým bodovým rozdílem porazil družstvo Ukrajiny. Zlato putuje do Turecka, stříbro získala Itálie.

Mužům se bohužel nedařilo. Po včerejším 4.místě v kvalifikacích nastoupili proti Norům, kterým bohužel v eliminacích podlehli o 2 body a dál nepostoupili.

Po soutěžích družstev nastoupili všichni startující do kvalifikací v soutěžích jednotlivců. V soutěži kladkový luk OPEN – muži se velmi dařilo Jiřímu Klichovi a Leoši Bartošovi. V početném startovním poli (46 startujících) jsou po kvalifikaci na 6. a 7. místě. David Drahonínský je v soutěži W1 kladkový luk po kvalifikacích na vynikajícím prvním místě. České ženy se v reflexním luku seřadily v řadě za sebou na 8., 9. a 10. místo, což bohužel znamená, že na sebe v eliminacích narazí Mirka Černá a Markéta Sidková.

Výsledky z dnešního dne naleznete zde