20 Srp

Jirka Ježek mistrem světa v časovce, Michal Stark bronzový

Úspěšný den prožila česká reprezentace na MS v Baie-Comeau. Další mistrovský titul ve své kariéře vybojoval v časovce kategorie C4 Jiří Ježek, když o 8 sekund předstihl svého tradičního rivala, Roberta Alcaide ze Španělska a více než o minutu dalšího Španěla Cesara Neiru.
Bronzovou medaili vybojoval Michal Stark v kategorii C2, který zaostal pouze za vítězným Italem Macchim a druhým Francouzem Thirionetem.

O tom, jak skvělý výkon Ježek v časovce předvedl, svědčí už skutečnost, že jeho čas v cíli byl podstatně rychlejší, než čas vítěze „zdravější“ kategorie C5.
Od letošní sezóny nově přeskupené kategorie závodníků přinesly dramatické boje, ve kterých se už bohužel příliš nedařilo dalším našim zástupcům.
Tandem Moflar-Chyba, který měl několik týdnů bezprostředně před odletem značný tréninkový výpadek, způsobený zraněním pilota, dokončil časovku ve své skvěle obsazené kategorii na 26. příčce.
Tomáš Kvasnička v C3 dokončil patnáctý, jeho chvíle ale určitě teprve přijdou v dnešním hromadném závodě. Radim Pavlík pak dojel dvacátý.

výsledky:

časovka B M zde
časovka C2 M zde
časovka C3 M zde
časovka C4 M zde
časovka C5 M zde