13 Říj

Otevřené dráhové MČR tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů s celou řadou slibných výkonů

Reprezentační tým tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů absolvoval těsně před svým odjezdem na dráhový Evropský pohár v Kaarstu velmi rychlý trénink na motolské dráze – Otevřené MČR.

A krátká, neregulérní motolská dráha se dočkala až neuvěřitelných výkonů. Například čas Jiřího Ježka na 4 km je druhým nejlepším světovým časem, kterého kdy cyklista s podkolení amputací dosáhl(!) Lepší je pouze Jirkův světový rekord z Manchesteru z loňského roku.

Svá osobní maxima na motolské dráze si rovněž vylepšil Michal Stark, pro kterého byla dvouměsíční halová příprava na EP v Německu vůbec první, kterou kdy absolvoval společně s reprezentačním týmem. Výsledek je pro Michala více než slibný – osobní rekord na 3000 metrů ve 45 letech asi čekal málokdo…

Výrazně si také polepšil tandem Moflar/Chyba který své motolské maximum na 4000m vylepšil o celých 7 vteřin, 1000m pak o téměř 3 vteřiny.

Ve čtvrtek brzy ráno odjíždí dvanáctičlenná cyklistická výprava do Německa, kde se zúčastní posledního závodu této sezóny, ovšem v celosvětové konkurenci a s motivací více než velikou. Závod je totiž zařazený jako jeden z nominačních pro LPH v Londýně 2012 a cílem našich reprezentantů tedy bude „vyjet“ maximum bodů pro nominační kvótu České republiky.

O průběhu Evropského poháru vás budeme informovat přímo z dějiště akce.

Foto: Michal Červený