8 Lis

Pražský cyklokros zahrnuje závod MTB pro handicapované cyklisty

Závod Pražského cyklokrosu O pohár městské části Praha 17 – Český pohár Masters v cyklokrosu, umožňuje divákům vidět vše, co dnešní cyklokros obsahuje – závody dětí předškolního věku, přes kategorie kadetů, juniorů, Elite až po cyklokrosaře dříve narozených ročníků, kteří závodí v kategorii Masters.

Pořadatelem akce, na kterou se chystá celá česká cyklokrosová špička, je SK Handicapovaných cyklistů Praha a samozřejmostí tedy je i vypsaný závod horských kol pro širokou veřejnost, který umožňuje start handicapovaným cyklistům, závodícím v kategoriích C3,C4,C5.

Na přilehlé bikrosové trati diváci uvidí exhibiční závody maličkých bikrosařů (4 – 7 let), tedy disciplíny, která přivedla k cyklistice celou řadu současných špičkových cyklistů, např. mistra světa v cyklokrosu Zdeňka Štybara, Michala Prokopa, Lukáše Tammeho, ale i pilota reprezentačního tandemu Jirku Chybu, který byl mistrem republiky v této atraktivní disciplíně.

V kategoriích Masters se představí celá řada bývalých vynikajících cyklistů v čele s pětinásobným vicemistrem světa a legendou českého cyklokrosu Miloslavem Kvasničkou, nyní mechanikem reprezentačního týmu tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů.

V kategorii Elite se můžeme těšit na start Jaroslava Kulhavého. Svěřenec trenéra Viktora Zapletala se letos stal Mistrem Evropy, vyhrál finálový závod světového poháru, na MS horských kol v kanadském St. Anne získal stříbrnou medaili a je vedoucím mužem světového rankingu UCI. Jára bude vůbec poprvé startovat v dresu svého nového týmu, se kterým podepsal kontrakt na další dva roky – SPECIALIZED Factory Teamu.

A my jen připomínáme, že Jaroslav Kulhavý je patronem seriálu Českého poháru horských kol handicapovaných cyklistů a nejinak tomu bude i v roce 2011.

Takže, pokud budete mít v neděli 14.11. náladu přijďte se podívat do pražských Řep, nebo ještě lépe – vyndejte kolo a přijďte závodit!

Propozice ke stažení zde