16 Pro

Češi v Rusku skončili na druhém místě

Česká sledge hokejová reprezentace se v rámci přípravy na ME ve Švédsku zúčastnila narychlo uspořádaného turnaje v Rusku. Pozvání přijaly také týmy Norska a Korey, což byl pádný důvod pro okamžitou změnu plánu letošních akcí.

Termín kolidoval s turnajem v Polsku, v jehož neprospěch hovořila slabší konkurence účastnících se týmů. Bohužel s odstupem času se rozhodnutí jeví jako špatné, neboť zkušenosti ze zápasů v žádném případě nekompenzovaly zmatky, přehmaty a nedorozumění, kterých za celý turnaj bylo na můj vkus až dost.
Z mé pozice hodnotím turnaj jako ne moc vydařený, tentokrát však už nejde o organizaci celé akce, ale o samotnou hru našeho týmu.

Nejdůležitější a zároveň úvodní zápas s Norskem nám utekl v úvodních minutách. Po ledové sprše v podobě inkasování 2 gólů během 90 vteřin byl zápas téměř rozhodnut. Od druhé třetiny jsme už byli důstojným soupeřem, nicméně se nám nepodařilo po zaslouženém snížení Bergera na 1:2 při několika dalších šancích srovnat stav na výsledkové tabuli a Norové tak dotáhli zápas s obrovským přehledem do vítězného konce.

Vzhledem k prohranému úvodnímu duelu se ve zbylých zápasech turnaje měnila sestava téměř po každé odehrané třetině. Někdy doslova nezůstal kámen na kameni a zkoušely se různé hráčské formace. Jsem rád, že i přes tyto hokejové rošády jsme dokázali ostatní zápasy vyhrát a umístit se na konečném druhém místě, zároveň tak potvrdit současné postavení českého týmu ve světovém sledge hokeji.

Vrchol letošní sezóny se nezadržitelné blíží. Po Vánocích zkusíme vypotit kapra, salát a cukroví. Na konci ledna doladit formu a v polovině února už důstojně reprezentovat na ME ve Švédsku.

Česká republika – Norsko 1:3 B: Berger
Česká republika – Korea 4:3 B: Berger 2, Krupička, Šafránek
Česká republika – Rusko 6:0 B: Geier 2, Berger, Šafránek, Palát, Krupička

Tomáš Zelenka – reprezentační trenér