29 Led

Na závěr šampionátu cinklo pro ČR zlato a bronz

V devět hodin ráno nastupovala Eva Kacanu do závodu ve vrhu koulí. To se nad stadionem začaly stahovat černé mraky. Ve chvíli, kdy se Eva posadila na odhodovou „kozu“, začalo lít jako z konve. Přesto se Eva vybičovala a ve třetím pokusu hodila 6,34m, což nakonec stačilo na třetí místo. Zvítězila Němka Buggenhagen, druhá skončila Slovinka Majcenová.
Odpoledne začal foukat takový vichr, že porážel železné ploty na tréninkovém stadionu. Do soutěže v hodu oštěpem nastupoval Aleš Kisý, který hodnotil svou účast v soutěži jako doplňkovou a vzhledem k počasí to viděl s umístěním dost skepticky. Jakým milým překvapením pak byl Alešův výkon 19,14 m, který znamenal nejen zlepšený osobní rekord o 2 metry, ale zároveň krásné čtvrté místo, které nikdo nečekal.
Doslova zlatý hřeb českou výpravu čekal v podvečerních hodinách. Do finálového běhu na 800 m nastupovala Mirka Sedláčková. V prvním kole spolu s traserem Michalem Procházkou kontrolovali svou pozici a vyčkávali na třetím místě. Po vběhnutí do druhého kola začal závod zrychlovat, ale běžce čekala rovinka s obrovským protivětrem. Tam již česká dvojice běžela na druhém místě, na prvním místě běžela Tunisanka Torechová. V tomto pořadí vbíhali i do cílové rovinky. Zhruba 50m před cílem navedl Michal Mirku do vnější dráhy a začali předbíhat vedoucí dvojici. Byl to neuvěřitelný finiš, kterému soupeři nedokázali odolat a Mirka si doběhla pro zlatou medaili.
Dnes finišoval také program MS a dobíhaly poslední soutěže na stadionu QEII. Zítra je na programu maraton a závěrečný ceremoniál.

Výsledky naleznete zde

Prudký déšť v závodě ve vrhu koulí

Eva Kacanu v jednom z pokusů v kouli

Černé na bílém – máme další medaili

Slavnostní ceremoniál Evy

Aleš Kisý v oštěpu

Nový osobní rekord Aleše

Start běhu na 800 m kategorie T11

Mirka v cílové rovince

Předběhnutí soupeřky

Radost v cíli

Konečně uslyšíme českou hymnu

Česká vlajka na nejvyšším stožáru

Famózní doběh ve štafetě na 100 m mužů – vpravo Singleton (USA), vlevo Pistorius (RSA)

Všichni čekají na výrok cílové kamery

Ten označuje jako vítěznou štafetu Jihoafričanů

Obrovská radost v týmu

Velký úlovek – fotka s nejrychlejším mužem šampionátu Oscarem Pistoriusem (ostatní ženy bledly závistí..)

Muži z českého týmu nechtěli zůstat pozadu a nechali se vyfotit s australskou atletkou. Prý to stálo za to 🙂