11 Úno

Cyklistický reprezentační tým je v plné přípravě na dráhové MS

Všichni zdraví, v kompletním složení a v maximální tréninkové zátěži.
Tak i takto stručně bychom mohli shrnout aktuální zprávy z cyklistického tábora.

Příprava na halové mistrovství světa v cyklistice, které se uskuteční ve dnech 9. až 13. března v italském Montichiari, byla poněkud narušena více než tříměsíční opravou topení v motolské hale. Naši reprezentanti se tak k pravidelným společným tréninkům mohli začít scházet až od 1. ledna tohoto roku. Nicméně i přes tento výpadek běží příprava přesně podle plánu, jak přibližuje reprezentační trenér tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů, Viktor Zapletal:
„Trénujeme společně 3x týdně, v ostatních dnech se kluci připravují podle svých osobních tréninkových plánů. V pondělí se k týmu přidali Jirka Ježek s Tomášem Kvasničkou, kteří byli na soustředění na Lanzarotte, takže jsme kompletní.
Chybí nám pouze tandem sprinterů, Pavel Buráň s Alešem Moravcem, kteří se připravovali v hale ve Vídni a nyní jsou na soustředění na Mallorce, ale i oni se k týmu v nejbližších dnech připojí.
Kluci jsou v pořádku, odvedli v zimě obrovskou tréninkovou práci a zhruba se dá říci, podle kontrolních časů, že už nyní jsou na úrovni svého loňského maxima. Mám radost z Tomáše, který se celou zimu věnoval tréninku a po protrápené loňské sezóně je zpět v plné kondici, obdivuhodná je výkonnost Jirky Ježka, který k těžkému převodu, který doposud jezdil a který je extrémní i pro profesionály bez handicapu, přidal ještě těžší převod a v tréninku jezdí opravdu vynikajícím způsobem. Společná dráhová příprava svědčí i dalšímu medailistovi z minulých MS, Michalovi Starkovi a domnívám se, že s naším veteránem budou mít ostatní závodníci kategorie C2 více než dost starostí, což ale platí i o tandemu Jirka Chyba – Marek Moflar, kteří jsou sice věkově nejmladší posádkou v početném pelotonu tandemů, nicméně aktuálně 6. pozice světa v rankingu UCI budí respekt a jich výkonnost to potvrzuje. Každým tréninkem se lepší i Radim Pavlík a nováček týmu Mirek Dongres a velmi dobře vypadá i náš druhý tandem, který bude samozřejmě nejvíce těžit ze zkušenosti jednoho z našich vůbec nejlepších dráhových sprinterů, držitele 11 medailí z MS, pilota Pavla Buráně.“