13 Bře

I druhý den dráhového MS byl pro cyklisty ČATHS úspěšný

I sobotní program na dráhovém mistrovství světa v Itálii byl pro české barvy úspěšný. Michal Stark ve svých 45 letech dokázal v závodě na 1000m znovu posounout své osobní maximum o téměř dvě sekundy a jen o pár tisícin mu unikla další medaile. I tak je čtvrté místo pro našeho nejstaršího závodníka vynikajícím úspěchem.
V kategorii C3 se, podobně jako ve stíhacím závodě, potvrdil talent našeho začínajícího cyklisty Miroslava Dongrese, který byl nejúspěšnějším z našich v této kategorii a jeho výkony jsou jistě velkým příslibem do budoucna.
Tandem Moflar – Chyba se zatím jen obtížně rozjídží po těžké viróze, kterou oba v posledních 14 dnech před odjezdem na MS prodělali a jejich výkony jsou tímto velmi poznamenány.
Jiří Ježek dorazil na velodrom rozesmátý a uvolněný už v ranních hodinách, aby podpořil své ostatní týmové kolegy a jen obtížně hledal po úspěchu ve stíhačce motivaci na večerní závod na 1000m. Opět se ale projevila jeho zkušenost a v závodě, ve kterém byl překonán světový rekord, obsadil výborné 5. místo.

Dnes je na programu atraktivní sprint tandemů, kde se představí obě naše dvojice a naše medailové naděje se budou upírat na týmový sprint, kde máme své želízko v ohni v podobě trojice Kvasnička, Ježek, Bouška.