1 Dub

Zpráva Daniela Bíny z tréningového kempu ve španělské Valencii

Dne 23. února skončil tréninkový kemp holandské a španělské reprezentace a já měl to štěstí se jej také zúčastnit. Kempu se účastnily, mimo jiné, tři lodě z první desítky světového poháru, včetně úřadujícího mistra světa Thierryho Schmittera. Skládal se ze tří částí, a to 6.-15. února, 22. února a konečně 17.-23. března.

První část kempu byla zaměřena na taktickou stránku. Bohužel, za větru spíše slabšího. Na druhou stranu mi tyto podmínky vysloveně seděly a já se mohl plně věnovat dobrušování technických detailů a taktické přípravě.
I druhé části vládl vítr slabší s občasným přechodem k větru silnějšímu. Tato část byla věnována rychlostním testům. Zde se ukázal problém se stoupavostí v silnějším větru. Bohužel, celkově podprůměrná síla větru znemožnila se tomuto problému soustavně věnovat.
Části třetí vládl opravdu vítr. Východní vítr s maximem dosahujícím až 15m/s tlačil před sebou mohutné vlny, vysoké hodně přes 2 metry. V těchto extrémních podmínkách jsem pracoval na surfování po vlnách, občas přopomínajících malé domky.
Nyní mě čeká přesun na Mallorku na Princess Sofia Throphy, která je součástí světového poháru a kde, jak pevně věřím, si ověřím, že můj dobrý pocit z absolvovaného tréninku není klamný.