7 Dub

Střelba po handbike s cyklistikou, pak jachting na rybníku ve Mlýně a plavání v Německu…

Totální blbost, myslíte si, že jo?! Ale vůbec ne, to je měsíc duben z pohledu kalendáře sportovního fanouška!

Duben a sport handicapovaných, začne velmi rozvážně, nicméně v závěru měsíce se můžeme těšit na úplnou sportovní smršť.
Rychle se blížící datum 16.4. je velmi důležité pro celou naší handbikovou špičku. Po dlooouhé zimě totiž začíná s napětím očekávaná soutěž, Český pohár handbike www.caths.cz 2011. Podaří se letos konečně výrazněji prosadit někomu z početného pelotonu jezdců? Potvrdí Jan Tománek, Michal Šiška, Stanislav Bíza či Václav Antal očekávání odborné veřejnosti? Nebo se naopak můžeme těšit z výkonů úplného nováčka soutěže?
Uvidíme a těšíme se…

Zároveň s handbike se otevře sezóna i pro tandemy se zrakově handicapovaným cyklistou, které čeká úvodní podnik atraktivního Českého poháru tandemů www.caths.cz 2011.

22.4. se setkají střelci na svém prvním kole Českého poháru a i zde je mnoho zajímavých otázek. Má někdo z české špičky výkonnost pro nominaci na LPH v Londýně?! Tato sezóna bude rozhodující a úvodní závod nám v mnohém napoví.

Kdo by od vodních sportů, koncem dubna, čekal akci typu Odemykání řek a rybníků, či podobné zahájení sezóny, mýlí se. Naši jachtaři velmi pilně a poctivě trénují a ve dnech 23 – 25.4. se střetnou v Nových Mlýnech v souboji o titul Mistra České republiky. Možná se divíte, ale světová jachtařská sezóna se naplno rozběhne už týden poté, úvodním podnikem světového poháru na Mallorce. A naší jachtě jde opravdu o hodně. Je totiž ve hře o nominační místo na LPH v Londýně.

A do „hry“ vstoupí také naše plavecká reprezentace. Od 28. dubna ji totiž čeká populární German Open a tedy porovnání výkonnosti s absolutní světovou špičkou.

Je jisté, že www.caths.cz bude u všeho dění, takže sledujte spolu s námi, jak se bude dařit našim sportovcům.