12 Kvě

Zpráva ze Světového poháru ve střelbě, Alicante 2011

Vladimír Marčan, člen SK TPS Olomouc, který již řadu let patří mezi naše nejúspěšnější tělesně postižené střelce, prokázal své kvality právě v těchto dnech, kdy se zúčastnil soutěže světového poháru ve střelbě TP ve španělském Alicante.
V disciplíně SP 30+30 prokázal svou psychickou i technickou připravenost, když výsledkem 552 bodů obsadil v konkurenci 46 TP střelců z celého světa vynikající 13. místo a zůstal těsně o pět bodů před branou finále.
Splnil tak již základní podmínku pro účast na LPH Londýn 2012, když dvakrát splnil limit v této disciplině na mezinárodních kvalifikačních závodech – v loňském roce ve francouzském Volmerange, kde s výsledkem 544 bodů skončil na 17. místě a letos v Alicante.
Také v další disciplině VzPi 60 nastřílel kvalitní výsledek 540 bodů, který v těžké konkurenci 63 střelců stačil jen na 45. místo.

R. Gronský, další český TP účastník této soutěže, se v LP 60 neprobojoval z eliminačního závodu s 55 účastníky do kvalifikačního závodu a také v SP30+30 a ve VzPi 60 se mu tentokrát nedařilo a získal jen umístění ve třetí třetině startovního pole.

Do španělského Alicante se tentokrát sjelo 246 TP střelců ze 46 zemí celého světa, kteří se utkali ve všech paralympijských pistolových a puškových disciplinách a ti, kteří se přes síto eliminací dostali do kvalifikačního závodu a následně se umístili do 15. místa, získali také cenné body do hodnocení světového poháru a mají otevřenu účast mezi 140 vybraným střelci celého světa na LPH v Londýně 2012.

Kompletní výsledky ZDE