24 Kvě

Medailové pozice cyklistů hned v úvodním závodě evropského poháru v Corréze

Náš tým se představil ve velmi dobré formě a jediným negativem jsou opětovné zdravotní potíže vedoucího handbikera Českého poháru Michala Šišky, kvůli kterým byl hospitalizován. Celý tým i my ho tímto zdravíme a doufáme v rychlý návrat zpět do závodního pelotonu.

Tereza Diepoldová (1. místo celkově, 1. místo silniční závod, 1. místo časovka)

Pokud byla v loňském roce Tereza považována za talent světové cyklistiky, dnes o ní můžeme naplno hovořit jako o kandidátce na přední světové pozice. Až tak obrovský udělala výkonnostní vzestup během zimní přípravy. Závodníkům, se kterými vloni, když s kolem začínala, přijížděla společně do cíle, o víkendu v Corréze nadělila odstup v řádech minut.
„Silniční závod se mi jel hezky, snažila jsem se využívat rad od trenéra a rozložit dostatečně síly. Časovka už byla horší, ke konci už mi docházely síly. A navíc se neosvědčil, ani přes výrazné značení, můj orientační smysl.. :-)))“

Tomáš Kvasnička (2. místo celkově. 2. místo silniční závod, 2. místo časovka)

Z Tomáše doslova čiší bojovnost, pohoda a chuť závodit. Mnohonásobný medailista z mistrovství světa i paralympijských her bude i v tomto roce patřit k jezdcům, které si bude muset světový peloton hlídat.
„Se silničním závodem i časovkou jsem spokojen, jsem rád, že oba závody klaply, jak jsem si představova“

Michal Stark (3. místo celkově, 1. místo silniční závod, 3. místo časovka)

Pro našeho reprezentačního veterána byl závod v Corréze tradičním testem úvodu silniční sezóny. Konkurence kategorie C2 je v Corréze vždy velmi silná a umístění Michala je vynikající.
„Naprostá spokojenost se silničním závodem, poprvé během kariéry se mi na zdejším náročném okruhu podařilo vyhrát. Vítězství je tím cennější, že se mi podařilo přespurtovat vynikající francouzské cyklisty. Poděkování patří Tomášovi Kvasničkovi z kategorie C3, který pomáhal držet vysoké tempo naší odjeté skupiny. Časovku jsem prokaučoval jízdou na silničním kole, během závodu jsem zjistil, že to nebyla vhodná volba. První test silniční sezony na evropské scéně dopadl dobře“

Miroslav Dongres (3. místo celkově, 3. místo silniční závod, 3. místo časovka)

Mirek potvrzuje svůj talent a ve velkém stylu vstoupil do své první mezinárodní cyklistické sezóny. Třetí místo v závodě evropského poháru, ale především Mirkův výkon je velikým příslibem do budoucna. Společně s Tomášem Kvasničkou tvoří silnou dvojici, která je schopná si v závodě pomoci podle potřeby.
„Náročná trasa, na které se mi bohužel nepodařilo udržet se za vedoucí dvojicí a do cíle jsem přijel osamoceně. Jsem ze svého výkonu trochu zklamán, příště to vyjde…“

Radim Pavlík jel velmi dobře v silničním závodě, kde v početném pelotonu kategorií C4 a C5 vybojoval čtvrté místo. Celkově, v součtu obou závodů obsadil Radim čtvrté místo.

Tandem Marek Moflar s Jiřím Chybou měl výborně rozjetý silniční závod. Bohužel se po defektu zadního kola a dlouhotrvajícím čekání na mechanický vůz a výměnu propadl ze třetího místa až na sedmé a i když naši závodníci postupně ztrátu opět stahovali, nestačilo to více než na celkové páté místo. Nicméně výkon našeho tandemu byl velmi kvalitní a s napětím budeme očekávat, jak se mu bude dařit v dalších závodech.
Tandem se celkově umístil na pátém místě v součtu obou závodů.

Handbiker Stanislav Bíza měl ve své kategorii obrovskou konkurenci, včetně dvou úřadujících mistrů světa z časovky Francouze Jeannota a ze silničního závodu Poláka Skrzypinskiho. Standa nakonec skončil na celkovém osmém místě.
„Byla to opravdu těžká trasa. Mám hodně co zlepšovat..“

Cyklisté odjíždí k dalšímu závodu evropského poháru, tentokrát do italské Piacenzy již tento pátek.

Vstup do fotogalerie zde (Foto: Jaka Krakovičová)