12 Čvn

Cyklisté přivážejí čtyři medalie ze světového poháru!

Čtyři cenné kovy přivážejí členové reprezentačního týmu tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů ze Světového poháru ve španělské Segovii a znovu tak potvrdili svou pozici v absolutní světové špičce.

Dvě stříbrné medaile vybojovala Tereza Diepoldová, když v páteční časovce i nedělním silničním závodě našla přemožitelku pouze ve vedoucí závodnici světového žebříčku, Raquiel Acinas. Tereza dokázala v absolutní světové konkurenci porazit i světovou legendu ženské cyklistiky handicapovaných, mnohonásobnou medailistku mistrovství světa i paralympijských her, Barbaru Buchan z USA.
Stříbrnou medaili vybojoval ve „své“ disciplíně – časovce i Jiří Ježek, který se pomalu vrací zpět po téměř měsíčním tréninkovém výpadku zapříčiněném nepříjemným zraněním kotníku.
Bronzovou medaili v silničním závodě vybojoval Michal Stark. Náš cyklistický veterán se konečně dočkal a přiváží domů svou vůbec první medaili se závodů světového poháru a stejně jako Jiří Ježek vlastní ve své sbírce nyní cenné kovy ze všech významných světových soutěží.