4 Čvc

První den na ME v Berlíně

Zpráva z prvního dne ME v Berlíně perem (klávesnící) Andrey Věnsekové

1. závodní den českých plavců
zlato Arnošta Petráčka
stříbro Honzy Povýšila

První den Mistrovství Evropy jsme začali nejlíp, jak jsme mohli. V dopoledních rozplavbách zaplavala Kačka Kuldová v disciplině 100m volný způsob výkon blížící se jejímu osobnímu rekordu. Bohužel do finále se nedostala, zůstala mezi poraženými, stejně jako Filip Coufal. Ten po dlouhém závodním výpadku, který vyplnil studiem práv na brněnské univerzitě, doplaval ve výborném čase na desátém místě.

Na závěr našeho závodního programu byla disciplina 50m znak, kde jsme měli hodně horké želízka v ohni – Arnošt Petráček byl nasazen v přímém finále jako favorit, Honza Povýšil jako třetí. Finále dopadlo nad očekávání : Arnošt vyhrál těsně nad nepovedeným dohmatem Honzy a hlavně porazili francouzského plavce !!! To je hlavně pro Honzu, který se ještě setká ve více disciplinách s francouzským plavcem Davidem Smetaninem hodně pozitivní!!! Těšíme se na jeho další výkony!!!

Zítra startují Kačky Komárková a Kuldová v důležité disciplině 200m polohový závod, Filip Coufal ve stejné disciplině – očekáváme finálovou účast, Honza Povýšil startuje v doplňkové disciplině 50m prsa – ta je důležitá pro jeho vynikající disciplinu 150m polohový závod. Arnošt odpočívá před dalším závodním dnem.