3 Srp

Tereza Diepoldová novou členkou projektu Cycling Talent

Handicapovaná cyklistka Tereza Diepoldová, závodící s nadkolenní amputací dolní končetiny, je novou členkou projektu Cycling Talent. A že jde o opravdový talent české cyklistiky dokazují výsledky, třiadvacetileté Terezy z tohoto roku. Aktuálně druhá žena světových tabulek UCI si na své konto letos připsala celkové třetí místo ve Světovém poháru, vybojovala tři vítězství v Evropském poháru a na žádném ze závodů kde startovala neskončila hůře než třetí…

Cycling Talent je projektem úspěšného profesionálního cyklokrosaře Radomíra Šimůnka ml., který realizuje ve spolupráci s Jaromírem Friedem, rovněž vynikajícím cyklistou, mimo jiné bývalým silničním mistrem republiky. Realizují tak myšlenku zesnulého Radomíra Šimůnka staršího, jednoho z nejúspěšnějších cyklistů světa, který tak chtěl vytvořit lepší podmínky pro mladé, talentované cyklisty.
„Celý projekt se rodil již v minulých letech. Táta, který žil cyklistikou připravoval projekt na podporu mladých závodníků a vtažení těch nejmenších do sportu. Bohužel, jeho předčasný odchod zabránil zrealizovat jeho cíle. Je pro mne proto obrovskou motivací dotáhnout tátův projekt do konce a pokusit se pomoci mladým závodníkům. Na základě této myšlenky vznikl Cycling Talent Project.“ objasňuje cíl a smysl projektu Radomír Šimůnek mladší, medailista mistrovství světa, vítěz Světového poháru a mimo jiné i člen tréninkové skupiny trenéra Viktora Zapletala.

O Tereze zahraniční odborníci hovoří jako o cyklistickém objevu roku 2011 a její zařazení do prestižního projektu Radomíra Šimůnka a Jaromíra Friedeho Cycling Talent Project je oceněním tvrdé tréninkové práce i píle, kterou Tereza cyklistice denně obětuje.
Tereza Diepoldová přišla o dolní končetinu při autonehodě ve 12 letech. Dlouho se věnovala závodnímu plavání, byla účastnicí paralympiády v Aténách i Pekingu. V roce 2010 ukončila svou aktivní plaveckou kariéru, stala se členkou týmu Nutrend Specialized Cycling. Tereza je považována za jeden z největších českých talentů cyklistiky handicapovaných současnosti.

Více o projektu si můžete přečíst na www.ctpsimunek.cz