13 Zář

Průběžné pořadí Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů

13. listopadu se finálovým závodem v Praze–Řepích uzavře další ročník Českého poháru horských kol handicapovaných cyklistů. Nechme tedy promluvit čísla ve zprávě Tomáše Poucha, aby si každý před finálovým závodem mohl ještě trochu zataktizovat…

25 handicapovaných cyklistů se doposud zapojilo do soubojů o Český pohár v horské cyklistice. Celkem již mají za sebou dohromady 1.700 závodních kilometrů a nespočet tréninkových. Mistrovský titul získali: Petra Hurtová, Radek Fabián, Pavel Tvrdík a Tomáš Kajnar….
Jak jsme již uvedli, do pohárové soutěže se každému započte pouze určitý počet závodů, a to vždy nejlepší výsledky. Některé závody jsou ohodnoceny bonusovými body, abychom zapojili i trochu proměnnou, a tak dali závodům více možností taktizování….

Ale teď již k průběžnému pořadí:
Ve svých kategoriích jsou zatím nejlepší Tomáš Kajnar, Pavel Tvrdík a Zdeněk Šafránek. Za ženy to jsou Karolína Dadejíková a Petra Hurtová.
To že se bojů o pohár zúčastní muži, je tak trochu samozřejmostí. Ale že se najdou odvážné dívky, ženy, které si troufnou na náročné tratě závodů horských kol, je obrovský úspěch pro Český pohár. Tyto amazonky jsou příkladem nejen dalším ženám, ale hlavně i mužům. Zaslouží si obdiv a hluboký respekt, proto si dovolím je zde jmenovat.
Petra Hurtová, Veronika Dufková a Karolína Dadejíková. Dále si zaslouží zde být jmenována i Šárka Doleželová, která v loňském roce nasadila terénímu handbike laťku opravdu vysoko. Její sportovní výkony se nesmazatelně zapsaly do historie MTB handbike. Stala se první ženou na terénním handbike, a také vítězkou prvního ročníku Českého poháru.
Dámy, máte náš obdiv a respekt.

Průběžné pořadí ČP zde