25 Zář

Český pohár handbike a tandemů www.caths.cz 2011 je minulostí, ať žije Český pohár handbike a tandemů www.caths.cz 2012!

Naše nejnavštěvovanější soutěž jarních a letních měsíců – Český pohár handbike a tandemů www.caths.cz 2011 je minulostí. Co nového tyto soutěže přinesly?

Na první pohled nic výjimečného, favorité potvrdili své pozice, vítězi se bez větších problémů stali Martin Kovář, Honza Tománek, Dano Kukla ze Slovenska a v ženách potvrdila svou nadvládu Anička Oroszová, reprezentující také početnou skupinku slovenských závodníků. Tandemům pak, rozdílem několika tříd, dominovala dvojice Marek Moflar – Jirka Chyba.
Ovšem poklid výsledkové listiny je pouze zdánlivý. Kdo se zúčastnil některého ze závodů musí potvrdit rostoucí úroveň obou soutěží. A to nejenom po stránce organizační, ale především výkonnostní. Ano, naši přední handbikeři i tandem se po několika letech útlumu opět dostávají na přední místa Evropských pohárů, jsou schopni závodit s absolutní světovou špičkou a to se samozřejmě nutně musí projevit i v úrovni domácí soutěže.
Mimo vítězů celého poháru velmi dobře jezdí i další jezdci – Charvát, Šiška, Benada, Dvořák, Mošnička, Fabián, Antal, Šulc a my věříme, že svou současnou výkonnost ještě navýší náročným tréninkem v průběhu podzimních, zimních a jarních měsíců.
Toto až tak úplně neplatí o tandemech. Dvojice Chyba – Moflar si jede jakousi svou vlastní ligu a zatím u nás není v dohlednu silniční tandem, který by se jim přiblížil alespoň na dohled. Věřme ale, že i to se v budoucnu zlepší, tandemy představují velmi atraktivní součást cyklistických soutěží. Dostat se na úroveň evropského či dokonce světového pelotonu stojí strašně moc sil, tréninkové dřiny, peněz, ale i určitých osobních předpokladů. Podobně, jako tomu je v početném pelotonu handbikerů. Pokud se ale někdo rozhodne vydat se na tuto nejistou a těžkou cestu, rozhodně nebude litovat.

Kalendář Českého poháru handbike a tandemů www.caths.cz 2012 je zatím v jednání. Můžeme prozradit termín finálového závodu, který se pojede opět v Praze na Strahově v rámci Evropského poháru ve dnech 29. – 30.9. 2012. Také je předpoklad, že Český pohár hanbike a tandemů www.caths.cz 2012 začne tradičně v Pardubicích a mistrovství republiky budou opět hostit Hustopeče. Nově bychom se měli těšit na zařazení náročného závodu v kopcích „Železný dědek“, který byl až doposud vypsán pouze pro tandemy i do kalendáře Českého poháru handbike.

Celkové pořadí Českého poháru handbike www.caths.cz 2011 zde
Celkové pořadí Českého poháru tandemů www.caths.cz 2011 zde