16 Led

Liga v curlingu vozíčkářů skončila vítězství Slovenska

Druhý lednový víkend proběhla v Praze poslední kola Ligy v curlingu 2014/15. V průběhu tří dnů se odehrálo celkem 32 zápasů a na konci tohoto maratonu byl znám celkový vítěz letošního ročníku. Tím se stal tým Slovenska, na druhém místě skončil tým Itálie a třetí příčku obsadili Poláci.
Našemu týmu SK Nové Město n/Metují se v rámci možností dařilo. Jeho hlavní cíl – postup na Mistrovství ČR, se podařilo splnit a celkově obsadil šestou příčku.

Zprávu Radka Pokorného z akce uvádíme níže:

Kvůli zdravotním problémům Šárky Musilové, která musela na operaci a Miloši Tesařovi, který  nemohl v sobotu hrát, jsme první tři zápasy odehráli ve třech zbývajících hráčích.
Snažili jsme se, ale tréninkové manko u Šárky Minaříkové a trochu i J. Budíka, bylo hodně znát a všechny tři zápasy jsme prohráli.
V neděli přijel Miloš Tesař a tým byl v plné sestavě, což přineslo velké zlepšení a dvě výhry proti VM1 a ITA. Zápas ze SVK nebyl tak špatný, ale vyhrát se nám nepovedlo.
Pondělní poslední dva zápasy nás čekali VM2 a SC JÚ Praha- A. Oba zápasy jsme chtěli vyhrát, protože tu byla šance skončit na čtvrtém místě. Zápas proti VM2 jsme začali dobře a soupeři nedali žádnou šanci na výhru. Výsledek 11 : 1 mluví za vše.
Do druhého zápasu proti SC JÚ Praha – A jsme vstoupili dobře. Ve třetím endu jsme trochu nešťastně zahráli kámen do kruhů, který pomohl soupeři vyrazit oba naše kameny. Uhrané 4 kameny soupeře obrátili stav zápasu a nám se, už nepovedlo vyhrát. Prohraný zápas nás stál lepší umístění, ale udržení postupového místa na MČR je splněno. Teď nás čeká se dobře připravit na MČR.“

Výsledky Ligy curlingu na vozíku naleznete :Výsledky_3002CU 150111 JU

Curling_kameny