19 Led

Plavecký tým ČATHS čeká náročná sezóna

Rok 2015 je pro plavce po „odpočinkových„  letech  2013/2014 velmi náročný. Začíná totiž kvalifikace na PH Rio 2016.

Již kvalifikace na červencové mistrovství světa 2015 v Glasgow  bude náročná a sportovci budou muset zaplavat velmi kvalitní výkony, aby ji získali. Limity na MS 2015 jsou v podstatě totožné (až na možné malé změny) s limity na Rio 2016.

V týmu máme jednoho plavce se splněnými limity na MS Glasgow. Arnošt Petráček je splnil svými výkony v minulé sezóně. Ostatní plavci v kvalifikačním období nezávodili a plnit limity budou tento rok.  První příležitost budou mít už na počátku března na Spanish Open v Madridu a další na German Open v Berlíně v půlce dubna.
Po těchto závodech  bude nominace jasná a plavci se budou moci v klidu připravit na samotné MS. Případní zlatí a stříbrní medailisti z MS již vyplavou první kvalifikační místa na Rio 2016. Místa vyplavou pro Českou republiku, zatím ne přímo pro sebe. Další místa se budou přidělovat na základě množství splněných MQS (minimální kvalifikační standart) v kvalifikačním období.  Kolik míst se podaří České republice získat, bude známo až v únoru 2016.

Tým tvoří již uváděný Arnošt Petráček, náš nejúspěšnější plavec posledních let, kterému do medailové sbírky chybí už pouze medaile paralympijská.  Do „A“ týmu dál patří Běla Třebínová, Jan Povýšil a Kateřina Komárková. To jsou plavci s předpokladem splnění limitů na MS i na Rio 2016. Mladí plavci Marian Fiala, který nás úspěšně reprezentoval na IWAS Junior Games 2014 v Anglii a Václav Krňávek jsou příslibem do let budoucích.

Všichni plavci i realizační tým se na sezónu těší a chtějí podat co nejlepší výsledky.

petracek