18 Úno

Handicapovaní veslaři bojovali v Olomouci na trenažerech o tituly Mistra ČR

Výprava 12 veslařů se zrakovým, tělesným a intelektuálním postižením z 1.CZP JČ  se zúčastnila dne 14. února 2015 XXII. Mezinárodního mistrovství ČR v jízdě na veslařském trenažéru 2015 v Olomouci.

Pořadatelé z Veslařského klubu Olomouc zvolili krásné prostory Regionálního centra Olomouc. Celkem se tohoto mistrovství zúčastnilo 248 sportovců, z 31 klubů a 5 států. Ceny předávali hejtman Olomouckého kraje ing. Jiří Rozbořil a předseda Českého olympijského výboru p. Jiří Kejval.

Celkem 17 zdravotně postižených veslařů nastoupilo k jízdám a veslařském trenažeru. Tituly Mistra ČR vybojovali tělesně handicapovaní – Jakub Čelko (LTA), Miroslav Beck (LA), Jan Herman (A), zrakově postižení – Václav Trnka a Lucie Hovorková a mentálně postižení – Josef Camfrla a Lenka Albová.

„Za povšimnutí stojí vyrovnané výkony v jednotlivých kategoriích“, říká trenér Jiří Smékal a chválí své svěřence za překonání šesti českých rekordů během zimní sezóny. Více informací o možnostech veslování v Českých Budějovicích i pro veslaře bez postižení na www.fitness-lodenice.cz

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Foto 1.CZP JČ: zleva – 2. místo Martin Kukla, 1. místo Jakub Čelko, 3. místo Martin Tomka (kat.TP – LTA)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto 1.CZP JČ: zleva – J.Herman, D.Pfeffer, J.Novák, Vl.Holý, M.Beck
???????????????????????????????