8 Bře

Ivo Koblasa se stal sportovcem Jihomoravského kraje

Ve čtvrtek 5.3.2015 byl v průběhu slavnostního večera v Rotundě brněnského výstaviště vyhlášen Sportovcem roku 2014 Jihomoravského kraje  mezi handicapovanými  22letý Ivo Koblasa.
Ivo Koblasa měl v roce 2014 velmi úspěšnou sezónu. Po zisku bronzové medaile na mistroství světa na dráze se Ivošovi podařilo ještě vybojovat stříbro na silničním MS.

Koblasu vede do letošní cyklistické sezóny 2015 nově trio trenérů – zůstali brněnští: legendární veterán Miroslav Černohlávek spolu s mladým Lukášem Petrem a po Ivově přestupu do ČATHS nově i reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Sportovním cílem Iva Koblasy, který se ke kolu dostal v rámci rehabilitaci po dětské obrně, a který stihl prestižní debut mezi seniory na Paralympiádě v Londýně 2012, je v příštím roce účast na paralympijských hrách v Rio de Janeiru. Letos obhajuje druhou příčku na světovém žebříčku. Už o víkendu vyráží najíždět stovky kilometrů na tréninkový kemp do nejteplejšího regionu kraje, na Znojemsko. Za měsíc ho čeká start v Nizozemí na mistrovství světa handicapovaných cyklistů na velodromu.

Před měsícem byl Koblasa oceněn i mezi nejúspěšnějšími sportovci za rok 2014 na Blanensku.

(Zdroj: ViaMedia CZ, e-m.: viamedia.cz.eu@email.cz, tf. 731656834)

DSC_1189

DSC_1190