18 Říj

Na dráhové cyklisty čekají hned tři závody Českého poháru na dráze!

Dráhový závodní kalendář je značně chudý v porovnání k soutěžím silničním. Vlastně není vůbec žádný. Pořadatelé závodů z SK Handicapovaných cyklistů Praha, se proto rozhodli rozšířit svou aktivitu i na tuto oblast a dráhaři se v podzimních a zimních měsících mohou těšit na plnohodnotný závodní program, který se kompletně uskuteční v pražské hale v Motole.

V listopadu budou pro handicapované cyklisty zařazeny dva závody a v termínu 15 – 18. prosince pak dráhové Mistrovství republiky handicapovaných cyklistů, které se vůbec poprvé v historii České republiky uskuteční společně s Mistrovstvím republiky cyklistů bez handicapu.
„Našlapaný“ program Mistrovství republiky napovídá, že v Motole se chystá opravdový cyklistický svátek a je potřeba zmínit, že za tímto podnikem, který budí zájem už nyní, stojí dva pořadatelé – mimo již zmíněného SK Handicapovaných cyklistů Praha také slavná DUKLA Praha.
Všechny tři závody se uskuteční jako první ročník Českého poháru handicapovaných cyklistů na dráze a patronem této soutěže bude, jak jinak – www.caths.cz

Závodní program bude kulminovat v lednu závodem kategorie P1, kdy Praha bude hostitelem dráhového Evropského poháru a už teď můžeme potvrdit velký zájem evropských týmů o tento závod.
Není divu, jedná se o jediný mezinárodní dráhový závod v této sezóně a také předposlední možnost národních týmů získat tolik ceněné body do žebříčku UCI pro stanovení kvóty na paralympiádu v Londýně 2012.
Poslední možností, jak získat body a ovlivnit tak národní kvótu bude dráhové mistrovství světa, které se uskuteční v Los Angeles v termínu 6 – 12.února 2012. Toho se však budou moci účastnit pouze nejlepší závodníci a jejich výběr bude značně limitován národními kvótami pro jednotlivé kategorie.
Veškeré informace, termíny a propozice závodů Českého poháru na dráze handicapovaných cyklistů www.caths.cz přineseme v dohledné době, sledujte www.caths.cz