23 Dub

V Berlíně plavci opět zaplavali výborné výkony

Plavecká reprezentace ČATHS se ve dnech 16. – 19.4.2015 zúčastnila výborně obsazeného plaveckého závodu IDM Berlin 2015 – cca 600 plavců ze 40 států.  Před červencovými MS v Anglii to byl poslední nominační a kontrolní závod pro naše plavce.

Běla Třebínová, Jan Povýšil a Arnošt Petráček, kteří již měli splněné limity z plaveckých závodů Spanish Open, potřebovali potvrdit svojí výkonnost a v kvalitní konkurenci si zazávodit. Všichni tři jmenovaní zaplavali lepší výkony než v Španělsku a svými výkony splnili i náročné limity pro start na PH 2016 v Riu – tam ovšem budou muset výkony potvrdit ještě v průběhu celého kvalifikačního období. Svými výkony svoji nominaci na MS 2015 upevnili a vzhledem k zaplavaným časům, kde se zařadili na přední místa světového řebříčku ve svých třídách, jsou na MS kandidáti na medaile. Arnošt Petráček dokonce zaplaval evropský rekord v disciplině 50m znak – bohužel byl svým trenérem odstartován nepovoleným způsobem a následně diskvalifikován. Snad bude na MS líp.

Ostatní část výpravy dopadla střídavě oblačno. Marian Fiala ztrácí na svém odhodlání nominovat se na vrcholné závody typu ME, MS a PH sílu a odhodlání, a jeho výkony až na malé výjimky představují průměr. Kateřina Komárková po dvouletém útlumu ukázala, že je v jejich silách nominovat se na PH 2016 Rio. Ve své parádní disciplině 100m prsa zaplavala B-limit na Rio. Tento rok se soustředí na trénink a hlavně na maturitu a přijímací zkoušky na VŠ. Snaha další členky týmu Markéty Pechové nominovat se na MS, nebo PH je z říše snů, ale v Berlíně si zaplavala své nejlepší osobní výkony a její účast v řádném případě ostuda nebyla. Nejmladší člen týmu Vašek Krňávek byl bohužel klasifikační komisí uznán jako plavec s handicapem, ale malým pro zařazení mezi plavce postižené, na klasifikaci ztratil míň bodů, než bylo potřeba. Uvidíme co se s tím dá do budoucna dělat.

Konečná nominace MS 2015, Glasgow :
Běla Třebínová, Jan Povýšil, Arnošt Petráček

IMG_3757