5 Čvn

5 cenných kovů pro českou reprezentaci v úvodní den světového poháru handicapovaných cyklistů!

V italském Maniagu byl zahájen letošní seriál světového poháru handicapovaných cyklistů a naši reprezentanti do důležitého, předparalympijského roku vstoupili více než vynikajícím způsobem.

Na náročné, ale atraktivní trati na úpatí Dolomit vybojovali v časovce celkem 5 medailí. Hned na úvod dopoledního závodního bloku potvrdila svůj návrat do absolutní světové špičky paralympijská medailistka z Londýna Tereza Diepoldová ziskem bronzové medaile a stejným způsobem ji napodobil i nejmladší člen české reprezentace Ivo Koblasa, který zaostal o pouhých osm sekund od zlaté medaile.
Terka se ještě potřebuje více rozzávodit v podobně náročných závodech a bude po roční pauze úplně zpět. Ivo dnes na trati udělal několik technických chyb, které ho stály ještě lepší výsledek. Ale on je budoucnost naší paracyklistiky a každý závod na nejvyšší úrovni pro něj představuje cenné zkušenosti.“ okomentoval výkony Terezy Diepoldové a Iva Koblasy trenér Viktor Zapletal.
Tricyklista Hindr a Jiří Bouška dokončili závod rovněž na třetí pozici.

Nejcennější kov pro českou reprezentaci vybojoval handbiker Patrik Jahoda (H1), který získal stříbro.
Začátek časovky jsem rozjel velmi dobře, ale v polovině trati mi  bohužel spadnul řetěz, což mě zpomalilo, nicméně závěr mi znovu vyšel, takže hodnotím svůj výkon kladně“  řekl v cíli pro web týmu Nutrend Specialized Racing, www.skcpraha.cz, Patrik.

Jiří Ježek, který se po těžkém úrazu vrací zpět do světového závodního kolotoče obsadil velmi dobrou 8 a jeho reprezentační kolega Tomáš Kajnar (C5) desátou příčku.
Dobře si ale vedli také další naši reprezentanti. Kateřina Antošová (H3) obsadila páté místo, Pavel Foltýn (H2) dokončil závod na šesté pozici, Miroslav Šulc (H4) ve své premiéře na závodech světového poháru obsadil 13 příčku, stejně jako veterán Michal Stark a Jan Tománek (H3) 16 místo.
SP MAniago_001 SP Maniago_002