26 Čvc

Zlatá a stříbrná medaile na závěr světového poháru handicapovaných cyklistů

V neděli čekal na závodníky kategorií C a T silniční závod. Z českých závodníků nastoupili do soubojů Ivo Koblasa a Michal Stark v kategorii C2, Jiří Ježek v C4 a Tomáš Kajnar v kategorii C5. Trať závodu vedla centrem města na velmi technickém okruhu dlouhém 4,6 km a prověřila jezdce ve všech směrech.

Obrovskou radost znamenala zlatá medaile Iva Koblasy, který zvítězil v závodě dlouhém 55,2 km a i přes pád ve druhém kole dokázal ztrátu dojet a ve spurtu porazit třetího Peruánce Hilariuse a druhého Rusa Gilmutinova. Micha Stark dojel na deváté příčce.

Závod kategorií C4 a C5 měřil 69 km a od začátku bylo jasné, že se pojede ve vražedném tempu. Průměrná rychlost prvního kola byla přes 50 km/h. V hlavní skupině pracoval velmi aktivně Jirka Ježek, který úspěšně smazával nástupy svých soupeřů. Do cílové rovinky přijela hlavní skupina pohromadě a rozhodovalo se ve spurtu, ve kterém Jirka proťal pomyslnou pásku na krásném sedmém místě. Závod vyhrál Slovák Metelka před Rusem Pudovem a druhým Slovákem Kurilem. Tomáš Kajnar dojel závod na dvanáctém místě.

V silničním závodě tricyklů pak přidal ještě stříbrnou medaili do sbírky českého týmu David Vondráček, kterého porazil mistr světa Němec Durst a třetí skončil Belgičan Celen.

061

063

088

DSC_3400

 

132

196