10 Pro

Pohár jim vzali, tak pojedou finále!

UCI dodatečně informovala pořadatele Evropského poháru na dráze, který se měl uskutečnit v lednovém termínu v pražské hale v Motole, že závod nemůže být zařazen do kategorie P1 vzhledem k faktu, že motolská dráha nevlastní odpovídající homologaci UCI. Na toto přišli komisaři UCI téměř půl roku poté, co závod řádně schválili, zařadili do kategorie P1 a inkasovali registrační účastnický poplatek.Je to veliká škoda pro evropskou cyklistiku handicapovaných, protože pražský závod byl v kalendáři jediným mezinárodním dráhovým závodem s možností startu většího počtu cyklistů bez omezení účastnickou kvótou.
Navzdory této skutečnosti i faktu, že se v motolské hale uskutečňují již řadu let závody národního i mezinárodního významu, komise paracyklistiky UCI rozhodla tak, jak rozhodla a Evropský pohár v motolské hale nebude. Česká cyklistika handicapovaných tak ztrácí poslední možnost výraznějším způsobem ovlivnit nijak příznivou kvótu naší cyklistické výpravy pro LPH v Londýně 2012.

Původně plánovaný závod ale zrušen nebude. Pořadatelský tým z SK Handicapovaných cyklistů Praha závod zachoval s tím, že se pojede jako Otevřený Finálový závod Českého poháru handicapovaných cyklistů www.caths.cz.

Pátý, finálový závod Českého poháru se tedy uskuteční v sobotu 21.1.2012 v následujícím programu:

– 11.00 – 11:45 trénink
– 12:00 Team Sprint
200 m letmý start kategorie B
– 12:30 4 km stíhací závod jednotlivců (C4 – C5, B)
3 km stíhací závod jednotlivců ( C1 – C3 muži, C2 ženy)
– 14:00 1 km s pevným startem (B, C1 – C5 muži)
500 m (C2 ženy)