18 Pro

V motolské hale se bojovalo o cyklistické tituly Mistrů České republiky na dráze

Motolská cyklistická hala zažila v uplynulých čtyřech dnech nápor nevídaný. O prestižní tituly Mistrů České republiky se zde totiž utkaly všechny věkové kategorie cyklistů. A poprvé v historii se do bojů zapojili i cyklisté handicapovaní, pro které byl závod navíc i čtvrtým kolem Českého poháru handicapovaných cyklistů na dráze www.caths.cz.

Závod se obešel bez výraznějších překvapení a byl ve znamení několika velice slibných výkonů. Zmínit musíme především časy Jiřího Ježka (DAS Duratec), které představují světovou extratřídu kategorie C4. To samé platí i pro čas Michala Starka (DUKLA Praha) ve stíhacím závodě. Máme radost z nadějných výkonů nováčků, Miroslav Dongres (MKV Sport) potvrdil i o víkendu velice stabilní formu a právem si odváží domů do Jablonce titul Mistra České republiky v závodě na 1 km a stříbro ze stíhacího závodu. Tomáš Kajnar (NUTREND Specialized Cycling) svůj teprve třetí závod na dráze v životě přetavil ve dvě stříbrné medaile a pouze jeho vlastní jezdecká chyba ho připravila o titul a pravděpodobně i velice kvalitní čas v závodě na 1 km.
Výborné výkony předvedly také obě tandemové posádky. Tandem sprinterů Buráň- Moravec (DUKLA Brno) i silniční tandem Chyba – Moflar (NUTREND Specialized Cycling) zajeli svá osobní maxima na krátké motolské dráze.

Český pohár handicapovaných cyklistů na dráze www.caths.cz bude pokračovat závěrečným závodem v sobotu 21. ledna 2012. Průběžné pořadí jednotlivých kategorií slibuje boje až do posledního závodu.

Výsledky MČR handicapovaných cyklistů na dráze zde
Průběžné pořadí Českého poháru handicapovaných cyklistů na dráze www.caths.cz po 4. kolech zde