30 Pro

To byl rok 2011 ! Část 1. (leden – květen 2011)

Leden

16.1. Mistrovství světa v alpském lyžování zahájeno

V italském olympijském středisku Sestriere byl včera slavnostně zahájen světový šampionát sjezdařů, kterého se zúčastní na 130 sportovců z 27 zemí světa, včetně našich reprezentantů.

22.1. Mistrovství světa v atletice bylo slavnostně zahájeno

Za účasti týmů ze 77 zemí se v pátek v poledne místního času odehrál v Christchurch zahajovací ceremoniál. Celý akt se nesl ve slavnostním duchu, kdy jednotlivé týmy byly představovány početnému publiku lemujícímu ulice trasy průvodu.

24.1. Česko má první medaili

Aleš Kisý vybojoval výkonem 8.25 m bronzovou medaili ve vrhu koulí kat. F52/53.

24.1. Aktuálně z MS: Radim Běleš vybojoval stříbro v hodu kuželkou

Radim Běleš vybojoval pro Českou republiku další cenný kov z MS, v kategorii F31/32/51 získal stříbro v hodu kuželkou.

26.1. Bramborová středa okořeněná bronzem z oštěpu

Dnešní, pátý den, byl ve znamení čtvrtých míst. Nejprve skončil na nepopulárním čtvrtém místě Martin Němec ve vrhu koulí, když jej přehodil předposledním pokusem o 20 cm Němec Iser. A pak se totéž opakovalo při soutěži Rosti Pohlmanna v hodu diskem, kde Rosťu posledním pokusem přehodil opět Němec Ghardooni.

28.1. Aktuálně z MS: Eva Kacanu bronzová v kouli

Koulařka Eva Kacanu před několika okamžiky vybojovala v Christchurch výkonem 6,34m ze třetí série bronzovou medaili ve sloučené kategorii F54/55/56.

Únor

13.2. Deaflympiáda na Slovensku byla zrušena!

Přinášíme vám více než ohromující zprávu – pouhých pár dní před slavnostním zahájením byla zrušena zimní Deaflympiáda na Slovensku.

19.2. Česká republika je ve finále ME sledge hokejistů

Dramatické semifinálové utkání České republiky s Estonskem nakonec v náš prospěch těsně před koncem rozhodla jediná branka Zdeňka Hábla.

20.1. Sledge hokejisté vezou z ME stříbrné medaile

Když čeští sledge hokejisté v roce 2007 vybojovali na Mistrovství Evropy v Italském Pinerolu stříbrné medaile, byl to naprosto nečekaný úspěch. Následoval postup do elitní světové skupiny, páté místo z domácího světového šampionátu v Ostravě, postup na paralympiádu a skvělá pátá příčka z Vancouveru. Češi si postupně dokázali vybudovat respektovanou pozici na mezinárodním ledě a potvrzují, že již stabilně patří do světové špičky. Dnes se mohli dočkat i velkého mezinárodního vítězství, když na mistrovství Evropy ve Švédském Solleftea bojovali ve finále.

21.2. Mistrovství světa v curlingu začíná dnes v Praze

Česká republika bude ve dnech 21.2. až 1.3. hostit další vrcholnou sportovní akci – Mistrovství světa v curlingu vozíčkářů.

28.2. Čeští lyžaři ovládli Mistrovství Polska

Českým závodníkům na monoski se podařilo na Mistrovství Polska zvítězit v obou závodních disciplínách. V sobotním obřím slalomu vyhrál Oldřich Jelínek o 14 setin sekundy před Miroslavem Šperkem, Radim Kozlovský nestartoval. V neděli pak ve slalomu osadili celé stupně vítězů, když zvítězil Šperk, před druhým Jelínkem a třetím Kozlovským.

Březen

11.3. Aktuálně z MS: Jiří Ježek Mistrem světa ve stíhačce, Michal Stark bronzový!!!

13.3. Na závěr dráhového šampionátu týmový bronz

V tradičně poslední disciplíně dráhařského mistrovství světa, týmovém sprintu, vybojovala Česká republika před několika okamžiky svou poslední medaili. K pátečnímu zlatu Jirky Ježka a bronzu Miachala Starka ze stíhacího závodu přidali naši závodníci ještě bronzovou medaili, když v přímém souboji porazili tým USA v novém českém rekordu 52:290!

26.3. Mistrem Sportmall sledge hokejové ligy se stali Draci Kolín

Je rozhodnuto – tým Kolína vyhrál 2. finálový zápas proti SHC LAPP Zlín 4:3 a stal se mistrem Sportmall ligy 2010/11. Draci Kolín byli papírovými favority, nicméně Zlín byl rovnocenným soupeřem a nedal Kolínu vítězství zadarmo.

Duben

12.4. Úspěch Míry Šperka v posledním závodě lyžařské sezóny

Míra Šperk byl v minulých letech velmi úspěšným atletem. Vzhledem k současnému trendu v atletice IPC – slučování kategorií, se loni rozhodl pověsit disk na pomyslný hřebík a začal se věnovat alpskému lyžování. V posledním závodě letošní lyžařské sezóny prokázal, že se stává nejlepším českým lyžařem na monoski.

16.4. Český pohár handbike www.caths.cz 2011 v Pardubicích v rekordním čase

O jednu minutu a 30 sekund byl úvodní sobotní závod ČP handbike www.caths.cz 2011 v Pardubicích rychlejší, než kterýkoliv jiný v pětileté historii tohoto závodu.

23.4. Zemřel Jaroslav Cieslar

Ve věku nedožitých 47 let náhle zemřel Jaroslav Cieslar…

29.4. Alex Sadílek obhájil titul Mistra České republiky ve třídě 2.4mR

Na Nových Mlýnech v YC Dyje Břeclav se v netradičním termínu Velikonočních svátků uskutečnilo Mezinárodní Mistrovství České republiky ve třídě 2.4mR.

Květen

3.5. Jan Tománek vítězem závodu Evropského poháru handbike ve Španělsku

Od roku 2008 jsme marně čekali na úspěch českého handbikera v některém ze závodů prestižní kategorie P1. A díky Janu Tománkovi jsme se nyní i dočkali.

4.5. Závěrečná zpráva z 25. ročníku German Open v plavání, Berlín

– světový rekord Arnošta Petráčka
– splněné limity pro účast na ME
– osobní rekordy všech plavců

9.5. Veřejný závod King of Prague 2011 je zároveň úvodním podnikem ČP MTB handicapovaných cyklistů

Veřejný závod horských kol O pohár Městské části Praha 17, King of Prague MTB 2011, který se pojede v Praze 17 – Řepích v neděli 15. května 2011, je vypsán pro všechny kategorie cyklistů, včetně cyklistů handicapovaných, pro které bude akce zároveň i úvodním podnikem Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů.

11.5. Vítáme 200 000. návštěvníka našeho webu!

200 000 návštěvníků již navštívilo informační server www.caths.cz

17.5. Prvním kolem Českého poháru začala lukostřelecká sezóna

O víkendu 14. – 15. května 2011 se uskutečnilo první kolo celorepublikové soutěže v lukostřelbě – Novoměstský pohár.

24.5. Medailové pozice cyklistů hned v úvodním závodě evropského poháru v Corréze

Dávno jsme si zvykli na úspěchy českého týmu tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů, a tak následující zpráva z úvodního podniku evropského poháru ve francouzském Corréze není nijak překvapivá, ale přesto potěšující.

25.5. Družstvo Lambert – Horut bodovalo na Dutch Open v Holandsku

Minulý týden odjela trojice stolních tenistů Lambet, Horut, Przeczek do Holandska na další ze „čtyřicítkových“ turnajů. Neobvyklé, ale potěšující na turnaji bylo, že probíhal současně s mistrovstvím světa ve stolním tenise zdravých.

31.5. Jiří Ježek, Tereza Diepoldová a Michal Stark úspěšní na Evropském poháru v Itálii

Vítězem kategorie C4 se stal Jiří Ježek. Zdravotní stav úřadujícího mistra světa sice stále ještě není ideální, Jirka zatím nemůže jezdit těžké převody, které používá v závodech, nicméně závod v Itálii absolvoval s přehledem a celkové první místo v součtu silničního závodu a časovky měl neustále pod kontrolou.