14 Led

Jirka Ježek si v Austrálii zvyká na nové kolo

Stejně jako sedm předchozích sezón tráví Jirka Ježek zimní připravu v Austrálii. Podle svého osvědčeného tréninkového modelu využívá ideální podmínky oblasti Gold Coast ve státu Queensland nejen k najíždění základního objemu kilometrů, ale i k silové přípravě v kopcích.

„Pro cyklistiku je to ráj. Můžu jet 200km po rovině, nebo kdykoli odbočit od moře a vydat se do jakéhokoli stoupání. Kopce jsou tu jak dlouhé, pozvolné (cca 10km, 7%), tak také kratší, ale o to prudší (2-3km, 17%). Navíc je tu obrovské množství cyklistů a triatlonistů, takže o společnost nemám nouzi – spíše je problém, když chci jet sám :-)“

Už za necelý měsíc čeká Jirku start na MS v dráhové cyklistice v Los Angeles, a tak si náš reprezentant letos přibalil na cestu do Austrálie i svůj nový dráhový speciál DURATEC.

„Samozřejmě, že je pro mě nejdůležitější, abych tady najel co možná největší objem kvalitních kilometrů na silnici, ale vzhledem k blížícímu se MS na dráze jsem letos musel svůj program trochu pozměnit. Dvakrát týdně tak večer ještě trénuji na místním velodromu s tréninkovou skupinou mého kamaráda Petera Spencera. Věřím proto, že se do Prahy vrátím už napůl připravený a speciální tréninky na dráze v Motole už budou moci být spíše jen takovým doladěním, dopilováním formy. Ostatně, budu na to mít v Praze ještě tři týdny, což je spousta času…“ Jirku čeká v Austrálii ještě pět tréninkových dní a pak se vydá zpět do Prahy, kde by v sobotu 21.1.2012 měl startovat na finálovém závodě Českého poháru v dráhové cyklistice.