14 Bře

Jaké závody bude pořádat SK Handicapovaných cyklistů Praha – NUTREND SPECIALIZED Cycling v roce 2012?

Tradiční pořadatel závodů pro cyklisty s handicapem i bez handicapu, SK Handicapovaných cyklistů Praha – NUTREND SPECIALIZED CYCLING, zveřejnil svůj pořadatelský plán pro rok 2012.
Praha se má na co těšit, prakticky všechny závody, které tento tým pořádá se dostávají do renomovaných evropských či českých seriálů.

Pro handicapované cyklisty bude pak skutečnou výzvou připravovaná Para-cycling EUROPEAN CUP TOUR. O co jde? Pořadatelé SK HCP oslovili další vybrané pořadatele Evropského poháru handicapovaných cyklistů zařazených do kategorie P1 a propojili jednotlivé závody v bodovaný seriál. Vzniká tak unikátní projekt, jehož finále uvidíme v září v Praze na Strahově.
Více o Para-cycling European Cup Tour přineseme v samostatném článku, ale už nyní čtenáři www.caths.cz mohou jako vůbec první vidět logo tohoto závodu.

Pořadatelské novinky SK Handicapovaných cyklistů Praha – NUTREND SPECIALIZED Cycling v roce 2012:

1) závod horských kol KING OF PRAGUE MTB je zařazen do prestižní pohárové série horských kol CENTRAL EUROPEAN CUP
2) cyklokrosový závod Pražský cyklokros bude součástí národního cyklokrosového poháru TOI TOI CUP mládežnických kategorií
3) budeme pořádat celopražský závod MTB základních škol s názvem Velká cena Prahy 17 Základních škol aneb hledáme nového Jaroslava Kulhavého, Michala Prokopa, Radomíra Šimůnka…
4) tradiční silniční finálový závod Evropského poháru handicapovaných cyklistů v Praze na Strahově bude dvoudenní a vracíme zpět jeho integrační podobu – v obou dnech se pojede i finálový závod Českého poháru mládežnických a juniorských kategorií na silnici a konečně i závod kategorií Hobby a Masters, který se uskuteční jako populární Memoriál Evžena Cihláře
5) SK HCP je generálním pořadatelem Para Cycling European CUP TOUR 2012 – propojení závodů Evropského poháru handicapovaných cyklistů

Přehled závodů:

22.4. ne KING OF PRAGUE MTB + BMX I. – CENTRAL EUROPEAN CUP (Praha – Řepy)
27.6. st Velká cena Prahy 17 Základních škol (Praha – Řepy)
29.9. – 30.9. so+ne Para-cycling EUROPEAN CUP Tour 2012 Final race, Finále Českého poháru mládeže na silnici, Memoriál Evžena Cihláře (Praha – Strahov)
10.11. so KING OF PRAGUE MTB + BMX II. – veřejný závod na trati Pražského cyklokrosu (Praha – Řepy)
11.11. ne Pražský cyklokros TOI TOI CUP a Český pohár Masters (Praha – Řepy)
listopad, prosinec, leden Český pohár handicapovaných cyklistů na dráze a mezinárodní MČR handicapovaných cyklistů na dráze (Praha – Motol)

Více informací, propozice a aktuality na www.skhcp.cz