17 Bře

Mimořádná valná hromada ČATHS

V sobotu dne 17.3.2012 se uskutečnila mimořádná Valná hromada ČATHS. Zasedání se zúčastnila i Generální sekretářka organizace IWAS paní Maura Strange.

Hlavním důvodem svolání této Valné hromady bylo udělení mandátu vedení ČATHS podnikat veškeré nutné kroky vedoucí k vytvoření nové organizace, která bude pečovat o sport tělesně postižených v ČR a do které se integrují členové stávajících sdružení ČATHS a ČSTPS.
Mimořádné Valné hromady se zúčastili zástupci všech sportů, které ČATHS zabezpečuje, a rovněž sportovních klubů sdružených v ČATHS. Delegáti byli seznámeni se současnou situací ve sportu handicapovaných, se základy tezí vzniku nového sdružení a časovým harmonogramem kroků vedoucích ke vzniku NS.
Celému zasedání byla přítomna generální sekretářka IWAS Maura Strange, která teze a kroky vedoucí ke vzniku nové organizace velmi uvítala a podpořila.
Mimořádná Valná hromada jednomyslně schválila mandát VV ČATHS a pověřila jej, aby ve spolupráci s ČSTPS podnikal kroky ve vzniku nového subjektu zastupujícího sport telesně postižených, dále aby do zakládající Valné hromady vstoupili zástupci obou současných organizací jako rovnocenná, legitimní občanská sdružení a aby jednací a volební řády této zakládající VH zajistily paritní zastoupení delegátů resp. mandátů VH a kandidátů nominovaných ČATHS a ČSTPS do vrcholných orgánů nového subjektu.

Přesné znění zápisu z MVH přineseme v nejbližších dnech.