20 Bře

5.kolo ligy curlingu

V sobotu 10.3.2012 proběhlo poslední kolo Ligy curlingu 2011/2012 . Jak probíhalo, se dozvíte ze zprávy Jany Břinčilové:

Ze zdravotních důvodů s námi nemohl hrát náš kamarád Martin Tluk a tak jsme upravili rozložení odhodů na první tři kameny pro mě, další tři kameny házel Radek a poslední dva závěrečné kameny Luďa. V tomto provizorně poskládaném složení se nám dařilo velmi dobře.

První zápas jsme sehráli s týmem Velkého Meziříčí. Na soupeře jsme se vrhli hned od začátku přesnými kameny. Zápas jsme s přehledem drželi ve svých otěžích a vyhráli 9:3.

Druhý zápas proti našemu klubovému týmu Nové Město B patřil mezi lehčí. Posilněni dobrým obědem jsme kamarádům nadělili vysokou porážku 15:2. Po tomto zápase jsme měli pouze 30.minut pauzu, což je velmi krátká doba na načerpání sil, které jsme nutně potřebovali na silného soupeře z Německa.

Do zápasu jsme nastoupili s chutí. Sehráli jsme vyrovnanou bitvu. Oba týmy jsme dělaly poměrně dost chyb. Těžko hodnotit, zda soupeř chyboval únavou, ale na nás už únava zapůsobila a nakonec nás i přemohla. Zápas jsme bohužel prohráli výsledkem 2:9.

Po tomto posledním kole proběhlo vyhlášení výsledků ligového klání a náš tým Nové Město A postoupil z druhého místa do hlavního boje o titul Mistra ČR se zahraniční účastí, které se bude konat 28-29.dubna. O titul mistra se utká prvních šest týmů základní části.

Pořadí týmů po 5.kole :

1.místo Slovensko
2.místo Nové Město A
3.místo Jedličkův ústav Praha A
4.místo Velké Meziříčí
5.místo Polsko
6.místo Německo
Nepostupující týmy:
7.místo Jedličkův ústav Praha B
8.místo Nové Město B

Zhodnotíme-li 5.-té kolo, jsme spokojeni ze svých předvedených výkonů a vybojování druhého místa.