28 Bře

Češi vyhráli základní tabulku skupiny A

I třetí zápas základní skupiny A mistrovství světa v Hamaru naši hráči proti Estonsku vyhráli a postupují do semifinále z prvního místa. Proti komu tým ČR v semifinále nastoupí, rozhodnou až dnešní zápasy skupiny B.

V osm hodin ráno proti sobě nastoupily týmy ČR a Estonska. Úkol našeho týmu byl: vyhrát a postoupit z prvního místa tabulky do dalších zápasů MS. Estonci však rozhodně nepatří mezi loosery turnaje, což potvrdili i svým výkonem s USA, ze kterého si přinesli bod, a v zápase proti Japonsku hráli zcela vyrovnanou partii až do třetí třetiny. První branku zápasu střelil Zdeněk Hábl v páté minutě zápasu, k dalším výraznějším šancím však Estonci naše hráče příliš nepustili a naopak chyby v naší obraně využil v 11.minutě estonský hráč Liiv a srovnal stav utkání na 1 : 1.

Druhá a třetí třetina se obešla bez branek i bez výraznější převahy na jedné či druhé straně a český tým šel znovu do prodloužení stejně jako v zápase s USA.

V prodloužení jsme měli jasnou převahu, Estonci se k útočení téměř vůbec nedostali a sousředili se na obranu před svou brankou. Ze dvou krásných šancí Michala Geiera gól nepadl a tak následovaly i v tomto zápase samostatné nájezdy.

Do nájezdů nastupoval jako první Erich Fojtík a podařilo se mu puk protlačit za záda estonského brankáře, po něm pro změnu za záda Vápenky skóroval Estonec Kalm a srovnal stav nájezdů na 1:1. Jako druhý vyjel proti Estoncům Zdeněk Krupička a bez zaváhání skóroval. Estonec Tiitsu ovšem nájezd neproměnil a Česká republika zvítězila na samostatné nájezdy na Estonskem 2:1.

Blahopřejeme!!

Zítra, ve čtvrtek, nastoupí český tým k semifinálovému zápasu ve 14:30. Sledovat utkání můžete na stránkách mistrovství zde