20 Dub

O víkendu pokračuje ČP horských kol v pražských Řepích

Tuto neděli 22.4.2012 se v pražskýc Řepích uskuteční kolo Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů v rámci závodu King of Prague 2012. Závod je vypsán pro kategorie stojících cyklistů – C 3,4,5 a pro sluchově postižené cyklisty.

Pořadatelé z týmu SK HCP Nutrend Specialized Cycling se na závod připravují velmi intenzivně, novinkou, oproti loňskému ročníku je upravená, atraktivní trasa pro horská kola.
Během dne se na start pražského závodu kromě handicapovaných cyklistů postaví všechny věkové kategorie, od nejmenších cyklistů do 7 let až po kategorii Masters na 50 let. Diváky očekávaný bude závod juniorů, kde se očekává silná zahraniční účast a dále závod kategorie U23 a Elite, kterou v minulém roce vyhrál Jaroslav Kulhavý před Janem Škarnitzlem.
Samozřejmostí pražského závodu je již tradičně účast celé řady osobností české a světové cyklistiky. Nejinak tomu bude i letos. A Mistři světa dodají i velmi unikátní ceny: nejlepší žák si z Řep odveze velmi cennou trofej – podepsaný dres fourkrosového mistra světa Michala Prokopa, pro vítěze kategorie kadetů mají pořadatelé připravený dres dalšího Mistra světa – Jaroslava Kulhavého, který je i patronem Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů. A aby toho snad nebylo málo, tak nejlepší junior získá dres mistra světa a paralympijského vítěze, Jiřího Ježka!

Ve velkém stanu si návštěvníci budou moci prohlédnout výstavu fotografií Michala Červeného z Mistrovství světa handicapovaných cyklistů v dánském Roskilde, za kterou autor získal prestižní ocenění Czech Press Photo Canon Junior Award.

Podrobnosti o závodu naleznete zde