16 Lis

Střelci se zúčastnili SP ve Fort Benning

Poslední říjnový den odletěli dva čeští střelci – Vladimír Marčan a Roman Gronský do USA na poslední kvalifikační závod pro RIO 2016 do Fort Benning.

Zprávu vedoucího sekce střelby Vladimíra Marčana naleznete níže:

Po jednodenní aklimatizaci vstoupili naši TP střelci ve Ft. Benning dne 2. 11. na ranní trénink v disciplině P5 (StVzpi 40), která se střílela ve finálové hale na 10 metrů, aby se krátce poté přesunuli na 25 m pistolovou střelnici. Zde proběhl zkrácený oficielní trénink v disciplině P3 (SP30+30) za drobného deště, zatažené oblohy a dosti vysoké vzdušné vlhkosti. Až na vyšší teplotu okolo 17°C byly ale podmínky velmi podobné těm, ve kterých naši TP střelci trénovali doma v posledních týdnech.

Další den 3. 11. byl určen pro soutěž v P3, která se tentokrát konala za výjimečně odlišného počasí – čistá obloha, slunečno a velmi teplo. V 1. směně nastoupil R. Gronský, ve 2. směně Vl. Marčan. Po sečtení výsledku z první poloviny závodu – mířené, měli oba naši střelci celkem dobré nástřely – Gronský 264, Marčan 270 bodů, které jim umožňovaly s další polovinou závodu dosáhnout slušného výsledku. Gronský bohužel v ostrém slunci v poslední položce střelil nulu a součet 248 bodů v této části závodu jej odsunul až na celkové 34. místo.

Vl. Marčan si vedl v jeho vždy velmi kvalitní části závodu velmi dobře ve většině položek, a vypadalo to na velmi slibný výsledek minimálně s potvrzením překonání paralympijského limitu (nad 540 bodů). V předposlední pětiranné položce ale selhal spoušťový mechanismus  při první ráně a tak to byla také 0, součet z této části závodu byl jen 261 bodů. Celkem z toho bylo 28. místo s nástřelem 531 bodů.

Ve čtvrtek 5. 11. proběhla soutěž v P5, ve které ještě před rokem ve Ft. Benningu startovali pouze 4 soutěžící, ale tentokrát se utkalo 20 střelců ve 3 směnách. V této náročné disciplině obsadil Vl. Marčan s nástřelem 314 18. a R. Gronský s nástřelem 306 19. místo.

Tohoto Světového poháru se zúčastnili TP střelci ze 44 zemí, kteří ve všech puškových i pistolových disciplinách absolvovali přes 440 startů.

Česká výprava v dresech Sellier Bellot

Gronský ze soutěže v P3

IMG_8499

Gronský P3